Od:
Do:

Fra Stjepan Brčina predvodio duhovnu obnovu u Nedelišću

Fra Stjepan Brčina predvodio duhovnu obnovu u NedelišćuNEDELIŠĆE, 22.1.2022.
U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću u subotu 22.siječnja  održana je duhovna obnova pod geslom „Duh Gospodnji na meni je, jer me pomaza. Poslao me da donesem radosnu vijest...“ (Lk 4, 18-19).

Duhovnu obnovu je održao fra Stjepan Brčina, franjevac konventualac iz samostana sv. Antuna Padovanskoga sa Svetog Duha u Zagrebu.

Duhovna obnova je bila podijeljena u 3 dijela: sveta misa, euharistijsko klanjanje i slavljenje uz pjesmu.

Fra Brčina je u propovijedi posebno istaknuo važnost da se doživi stvarna Božja prisutnost. Naglasio je da se ta prisutnost treba doživjeti najprije u svetoj misi, ali i u svakidašnjem životu. Kada se doživi stvarna Božja prisutnost, čovjek se tada ne boji. Trebamo priznati da smo slabi i grešni i da nam je potrebno Božje oproštenje, a kada doživimo Božje oproštenje onda doživljavamo oslobođenje. Nadalje je govorio o tome kako je važno da i mi oprostimo jedni drugima. Važno je biti svjestan da trebamo uvijek oprostiti, bez obzira o kome se radi. Kada opraštamo mi dobivamo mir, mir u srcu i mir u odnosu prema drugima. Trebamo reći: snagom Isusa Krista opraštam ti! Važno je da u životu Isusa prihvatimo kao Spasitelja, zaključio je fra Stjepan.

U euharistijskom klanjanju svi okupljeni u više navrata su izgovarali i pjevali ime Isus. Fra Stjepan je tijekom euharistijskog klanjanja još jednom posvijestio važnost praštanja i u detalje opisivao kako opraštati.

Nakon klanjanja bilo je slavljenje Boga uz pjesmu. Duhovna obnova je završena pjesmom „Dajemo ti slavu!“ Pjevanje je animirala glazbena skupina „Amorose“.
 
Vjerujemo da će ova duhovna obnova barem malo pomoći da budemo bliže Bogu i ljudima, odnosno da budemo barem malo bolji. Zato dolazimo što češće na slavlje svetih misa i molimo zajedno i pojedinačno – potiču iz župe Nedelišće.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika