Od:
Do:

Dvjestota obljetnica posvećenja župne crkve svetog Petra apostola u Petrijancu

Dvjestota obljetnica posvećenja župne crkve svetog Petra apostola u Petrijancu PETRIJANEC, 24.5.2022.
Euharistijskim slavljem koje je u utorak 24. svibnja predslavio varaždinski biskup Bože Radoš proslavljena je 200. obljetnica posvete župne crkve Sv. Petra u Petrijancu.

Biskup Radoš u svojoj je propovijedi usporedio odnos majke i djeteta s crkvom kao majkom i kućom kao svojim djetetom. Naime, u crkvi bismo se, kaže, trebali osjećati tako ugodno i slobodno kao kod vlastite kuće.

Andrija Bedenik čestitao je župniku i pozdravio biskupa u ime cijele naše župe svetog Petra i Pavla te je u svom govoru lijepo naglasio važnost crkve na ovome području koje se nekad zvalo Aqua Viva (živa voda). Lijepo je rekao da ova crkva, stoji posvećena 200 godina kao duhovni izvor žive vode koji nepresušno teče i svakom čovjeku koji naiđe žedan Božje blizine, daje piti.

Župnik Ivan Sakač zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svečana akademija glazbenika i recitatora u nedjelju 22. svibnja kao i svečano euharistijsko slavlje u utorak 24. svibnja održi i proslavi ova velika obljetnica župne crkve u Petrijancu.

Nakon mise načelnik općine Petrijanec Željko Posavec čestitao je u ime Općine svim župljanima ovaj predivan jubilej te zahvalio župniku Ivanu Sakaču na odličnoj suradnji župe i Općine koja će se, kazao je, nastaviti i dalje. Zahvalio je i svim udrugama, skupinama i pojedincima koji su sudjelovali u organizaciji ove proslave, kao i glazbene akademije.
 
Izvor: Općina Petrijanec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika