Od:
Do:

DUHOVNO LJETOVANJE NA OTOKU CRESU ZA MLADE ŽUPE IVANEC I KAMENICA

DUHOVNO LJETOVANJE NA OTOKU CRESU ZA MLADE ŽUPE IVANEC I KAMENICACRES,6. - 11. 7. 2021.
U suradnji dviju župa Sv. Marije Magdalene u Ivancu  i Sv. Bartola u Kamenici, organizirano je  zajedničko duhovno ljetovanje za mlade na otoku Cresu od 6. do 11. srpnja 2021. Pod vodstvom dvojice svećenika vlč. Kristijana Stojka i vlč. Rafaela Mikeca, te časne sestre Eme  Škriljevečki,(FDC) organizirano je ljetovanje u kojem su mnogi mladi sudjelovali prvi puta. Smještaj i program za mlade odvijao se u kući koja se nalazi u dvorištu franjevačkog samostana Sv. Frane, franjevaca konventualaca na otoku Cresu.

Unutar samog programa mladi su imali prilike sami kuhati i sudjelovati u pripremaju obroka, uživati u predivnom ambijentu samostana i dvorišta Sv. Frane, kupati se i igrati. Nakon svakodnevnih kateheza, mladi su razgovarali u malim grupama i dijelili svoja promišljanja o Božjoj  ljubavi i milosrđu. U petak je bio dan za šutnju, razgovor i ispovijed sa svećenicima, te cijelonoćno klanjanje. U nedjelju, nakon svete mise koju su slavili zajedno s ostalim vjernicima, mladi su se uputili svojim obiteljima.

Svjedočanstvo o ljetovanju na otoku Cresu:
„Svaki je dan bio ispunjen tolikim zajedništvom, ljubavlju i blagoslovima. Uistinu smo izgradili jednu veliku obitelj. Obitelj u Kristu. Ovo za mene nije bila samo obnova srca, već i gradnja i pronalaženje nečeg novog. Mislim da se svi možemo složiti da je posljednja godina bila burna po mnogo čemu. Iskusila sam ispijenost, umor, sušu. Cres je bio okrijepa koju nisam ni znala da trebam, za koju ponekad nisam htjela ni priznati da trebam. No, Bog me uvijek nanovo zove, a ja sam mu odlučila odgovoriti. Jer koliko god mi bili daleko, Isus ne odustaje od nas. On nas čeka sve dok ne budemo spremni pustiti ga u svoje srce. Unatoč našem odbacivanju, On bdije nad nama i njeguje nas svom svojom Ljubavlju. To je ono čega sam ponovo postala svjesna kroz ovo ljetovanje. Bog nikada se ostavlja, nikada se ne ljuti na nas, ništa ne traži od nas, a sve daje. Vjerujem da je svaki od nas mladih na Cres došao s mnogim pitanjima pa tako i ja. Na mnoga nisam dobila odgovor, no to nije ni važno, jer Bog zna pravi trenutak za sve. Mi mladi mnogo si puta postavljamo pitanje smisla našeg života i postojanja, pronalaska istinske sreće. Kroz predivna svjedočanstva sestre Eme i naših svećenika Kristijana i Rafaela mogli smo čuti kako su to oni pronašli sreću kroz odgovor na svoje pozive. Iako se svačiji životni put razlikuje, jedno je isto: istinsku sreću možemo pronaći samo ako taj put hodamo s Isusom. Tih šest dana na Cresu bilo je gotovo idilično. Predivno okruženje i atmosfera, mir s Bogom i drugima...ali zapravo, kroz sve kateheze i razgovore, pripremali smo se za realnost, za ono što nas čeka vani, kako bi bili spremni svakoga dana ponovo reći "da" Isusu, odgovoriti na Njegov poziv vjerom. Kako bi mogli još predanije ljubiti druge, Boga i sebe. Kako bi mogli s pouzdanjem i vjerom prihvatiti sve u životu, svaku Božju volju i svaki Božji poziv." (Ana Delost)


Slika
Slika
Slika