Od:
Do:

​Duhovno-ljetni susret osoba s invaliditetom u Ludbregu

​Duhovno-ljetni susret osoba s invaliditetom u LudbreguLUDBREG, 2. - 4. 7. 2024.
Šestu godinu zaredom u Pastoralnom centru u Ludbregu održava se „Duhovno-ljetni susret osoba s invaliditetom“ u organizaciji Pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije.
Susret je trajao tri dana, od utorka 2. do četvrtka 4. srpnja, a cilj susreta je da osobe s invaliditetom i volonteri provedu više dana zajedno. „Živimo zajedno, molimo, imamo radionice. Tema ovogodišnjeg susreta je 'Molitva'“, istaknuo je vlč. Šardi te naveo kako im se molitva željela približila kroz Lectio Divina o temi „Gospodine, nauči nas moliti“, a radionice su nosile nazive „Pjevaj, pleši i moli“, „Moli putem slike“ i „Molitvom upoznaj samoga sebe“, a sve kako bi molitva postala dio svakodnevice svake osobe.

Vlč. Šardi ističe da se ove godine na susret okupio najveći broj osoba s invaliditetom i volontera. Njih 36 svjedoči o važnosti i želji da se nastave održavati ovakvi susreti bogati duhovnim sadržajem.

Nekim volonterima ovo nije prvi susret s osobama s invaliditetom. Mnogi od njih za ovaj projekt čuli su volontirajući u zajednici „Bartimej“ u Župi sv. Josipa u Varaždinu.

Da su ovo posebni susreti za osobe s invaliditetom svjedoči i Hrvoje, član zajednice „Bartimej“, a ujedno i volonter. Ovakve susrete ne propušta jer su, kako kaže, neprocjenjivi!

Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika