Od:
Do:

Duhovne vježbe za kandidate koji se pripremaju za primanje svetog reda đakonata

Duhovne vježbe za kandidate koji se pripremaju za primanje svetog reda đakonata
MUKINJE, 24. – 29. 9. 2023.
Duhovne vježbe za bogoslove koji se pripremaju za primanje svetog reda đakonata održane su u Mukinjama na Plitvicama od nedjelje, 24. rujna, do petka, 29. rujna.
Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, a na njima su sudjelovali kandidati Zagrebačke nadbiskupije; Vedran Jakić, Marko Šimundić, Filip Pranjić, Krešimir Cervelin, Ivan Pugar, Antonio Štengl, Krešimir Bušić i Mario Šarić. Kandidati Sisačke biskupije; Frano Bjelić i Ivan Sandrin, zatim kandidati Varaždinske biskupije; Timotej Inkret i Josip Biškup, te iz Gospićko-senjske biskupije kandidat Karlo Špoljarić.

Duhovne vježbe započele su u nedjelju navečer Zazivom Duha Svetoga te su nastavljene s razmatranjem nad šest obećanja koja daju đakoni. Uz svakodnevnu svetu misu, molitvu časoslova, kandidati su svaku večer završavali zajedničkom molitvom krunice te razmatranjima svih otajstava. Duhovne su se vježbe sastojale od jutarnjih i popodnevnih nagovora, tj. meditacija nad tekstom Svetog pisma u kojem su kandidati promatrali Kristov život u odnosu na njihov život i poslanje.

Budući da su se duhovne vježbe odvijale u prekrasnoj prirodi Nacionalnog Parka Plitvička jezera, kandidati su razmatrali nad čudesnošću stvaralačkog djela. Na kraju susreta svi su se zahvalili vlč. Josipu Tomljanoviću – župniku na Plitvicama koji im je omogućio da ove duhovne vježbe prođu što plodonosnije.
 
Karlo Špoljarić


Slika
Slika
Slika
Slika