Od:
Do:

​Duhovna obnova prve nedjelje u srpnju u ludbreškom svetištu Krvi Kristove

​Duhovna obnova prve nedjelje u srpnju u ludbreškom svetištu Krvi KristoveLUDBREG, 7. 7. 2024.
Duhovnu obnovu prve nedjelje u mjesecu, 7. srpnja, u svetištu Predragocjena Krvi Kristove u Ludbregu održao je misionar Krvi Kristove o. Ivan Raljušić, CPPS, župni vikar u Sesvetskom Kraljevcu. Tema duhovne obnove bila je „Ispit savjesti u svjetlu Krvi Kristove“.
O. Raljušić naglasio je u svom nagovoru da je temeljno iskustvo kršćanina duhovni napredak i rast u iskustvu bezuvjetne ljubljenosti i duboke prihvaćenosti od Boga. „Kada Gospodin djeluje u našoj savjesti, tada nam On osvjetljuje naš život, pokazuje prije svega ono što je dobro, a onda i ono što nije dobro, ali nikada da nas odbaci i osudi, nego nam kao Liječnik pomogne ozdraviti. Tomu nasuprot, teški osjećaji krivnje, koji stvaraju raspoloženje agonije, ne dolaze od Boga i to treba prepoznati“, poručio je.
 
U propovijedi na svetoj misi, koja je uslijedila nakon kateheze i molitve Gospine krunice, o. Raljušić posebno se zadržao na 'trnu' koji apostol Pavao spominje u svojoj poslanici (2Kor 12, 7), koji može predstavljati razne vrste patnje u našem životu. „Važno se u svojoj patnji s povjerenjem predati u ruke Božje, ne nastojeći riješiti je se na silu, nego dopustiti Gospodinu da nas On kroz patnju vodi i jača“, poručio je propovjednik.
 
Nakon svete mise, tijekom koje su mnogi pristupili sakramentu svete ispovijedi, program duhovne obnove nastavljen je i zaključen euharistijskim klanjanjem, a domaći župljani pobrinuli su se da se sudionici duhovne obnove mogu i tjelesno okrijepiti.
 
Sljedeća duhovna obnova održat će se prve nedjelje u kolovozu, 4. kolovoza, s početkom u 17 sati.

Tekst i foto: Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu


Slika
Slika
Slika
Slika