Od:
Do:

Dubravko Ćepulić Polgar održao drugi u nizu koncerata u sklopu festivala „Novigradske jesenske orguljaške večeri“

Dubravko Ćepulić Polgar održao drugi u nizu koncerata u sklopu festivala „Novigradske jesenske orguljaške večeri“NOVIGRAD PODRAVSKI, 4. 11. 2023.
Druga u nizu od ukupno tri koncertne večeri u sklopu festivala „Novigradske jesenske orguljaške večeri“ održana je u subotu 4. studenoga 2023. u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom. Nastupio je mladi i nagrađivani umjetnik Dubravko Ćepulić Polgar koji je svojom izvedbom pokazao svu raskoš zvuka koji mogu proizvesti orgulje u novigradskog župnoj crkvi.

Crkva je bila potpuno ispunjena, a među posjetitelja su bili ne samo mještani iz Novigrada Podravskog nego i iz drugih krajeva, a posebno veseli što je bilo mnogo mladih. Svi oni uživali su u raskošnom zvuku novigradskih orgulja i vještini koju je pokazao 24-godišnji orguljaš. Prije početka koncerta svima se obratio domaći župnik Ljuban Škraba koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakav koncert održava upravo u župnoj crkvi u Novigradu Podravskom. Pozdravima se pridružio i umjetnički ravnatelj festivala maestro Marko Đurakić koji je istaknuo vrijednost orgulja u novigradskoj župnoj crkvi i važnost ovakvih koncerata za lokalnu sredinu. Ovakvi koncerti održavaju se inače u velikim gradovima, a zahvaljujući uspješnoj suradnji Župe Rastanka svetih apostola, Općine Novigrad Podravski i Turističke zajednice područja Središnja Podravina ovaj festival održava se upravo u Novigradu Podravskom - istaknuto je uoči početka koncerta.

Ćepulić Polgar je izveo četiri skladbe na orguljama i to djela Alfreda Hollinsa, Césara Francka, Marca Enrica Bossija i Franje Dugana. Ćepulić Polgar je najmlađi izvođač na ovome festivalu i višestruki je državni prvak u sviranju orgulja. Student je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a odnedavno prati Klapu „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice. Koncerte održava diljem Hrvatske i u inozemstvu. Na dolasku i sudjelovanju na festivalu zahvalio mu je poslije koncerta i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik koji je ujedno uputio poziv svima da dođu i na treći koncert koji će se održati u Novigradu Podravskom u petak 17. studenoga.

Zahvalnim govorom obratio se i općinski načelnik Zdravko Brljek koji je mladom glazbeniku uručio i prigodne darove. Uz to, istaknuo je da se ovaj festival održava u sklopu bogatog programa Novigradske jeseni i pozvao je sve da prate kulturna, umjetnička i turistička događanja koja će se održati do kraja godine u Novigradu Podravskom.

Treći i posljednji koncert u sklopu festivala „Novigradske jesenske orguljaške večeri“ održat će se u petak, 17. studenoga u 18 sati, a ulaz na koncert je slobodan.
 
Tekst: Nikola Cik
Fotografije: Pero Grgić i Josip Petras


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika