Od:
Do:

Drugoj teološkoj školi za odrasle prisustvovalo 30-ak vjernika

Drugoj teološkoj školi za odrasle prisustvovalo 30-ak vjernika

























BELICA, 4. i 11.11.2023.
Druga teološka škola za odrasle na Belici održana je tijekom prve i druge subote u studenome. Ovaj jesenski ciklus obuhvatio je dva susreta po već uhodanoj shemi. Geslo pod kojim se ovogodišnja teološka škola za odrasle održava jest „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi“. (Ps 119,105)

TŠO u pastoralnoj godini 2023./2024. posvećena je biblijskim tekstovima koji propitkuju što se očekuje od Kristovih učenika, što je to Kraljevstvo nebesko te odnosu vjere i djela, što su teme koje konkretno zadiru u život vjernika.

Oba susreta započela su u 17 sati svetom misom u Župnoj crkvi Uznesenja BDM na Belici, koju je predslavio vlč. Karlo Kruljac, župni upravitelj. Uslijedila je kateheza za odrasle u vjeronaučnoj dvorani uz prigodne materijale, molitva večernje te bratska gozba - agape koju su pripremili župljani.

Prijeko potreban oblik katehizacije

U jesenskom ciklusu promišljalo se o Govoru na gori u Matejevu evanđelju, osobito o značenju blaženstava te o spasenju putem tekstova o odnosu vjere i djela koje donose Jakovljeva poslanica i Pavlove poslanice Rimljanima i Galaćanima.

Predavanja je održala vjeroučiteljica Sanja Herman Siladi, mag. theol., a prisustvovalo im je tridesetak župljana i vjernika iz okolnih župa.

Slušatelji su mogli postavljati pitanja usmeno ili pismeno, a odgovori će se uklopiti u brošuru koja će davati glavne informacije o održanim predavanjima te davati smjernice za čitanje Svetog Pisma. Koncept TŠO-a usmjeren je stvaranju vjerničkog iskustva i zajedništva među odraslim vjernicima, uz priliku nadogradnje znanja u biblijskim, liturgijskim i općenito teološkim temama.
- Prema reakcijama polaznika Teološke škole, daje se zaključiti kako je ovaj oblik katehizacije prijeko potreban i koristan odraslim vjernicima, istaknula je Sanja Herman Siladi.

Proljetni ciklus Teološke škole za odrasle održat će se u korizmi sljedeće godine u nekoliko termina.




 
Tekst: Ivan-Goran Herman
Foto: Karlo Kruljac