Od:
Do:

Dobrotvorni orguljaški koncert Višeslava Jaklina i susret predstavnika HKM Köln s kardinalom Steinerom

Dobrotvorni orguljaški koncert Višeslava Jaklina i susret predstavnika HKM Köln s kardinalom SteineromBONN, 30.11.2022.

Orguljaški koncert hrvatskog orguljaša Višeslava Jaklin održan je 30. studenog u bazilici u njemačkom Bonnu, u organizaciji misijske centrale Franziskaner Helfen. Prisustvovali su novoimenovani kardinal i nadbiskup u Manausu u Brazilu Leonardo Steiner i predstavnici hrvatske katoličke misije Köln.

U jednosatnom programu na repertoaru su se našla djela Handela, Barbera, Debussyja, Bacha te hrvatskog skladatelja Davora Bobića. Dobrotvorna je večer organizirana s ciljem da se pomogne potrebnima iz područja Amazonije u Brazilu.

Na početku je prisutne pozdravio dekan dr. Wolfgang Picken, a potom mons. Leonardo Steiner. Na samom se kraju programa obratio i voditelj misijske centrale fra Matthias Maier. Među ostalim, pozdravio je predstavnike iz hrvatske katoličke misije Köln, predvođene voditeljem misije fra Vukom Buljanom.

Nakon koncerta, uslijedila je zakuska, tijekom koje se pružila prigoda da predstavnici  HKM Köln susretnu kardinala Steinera te ga ukratko upoznaju s djelovanjem hrvatske misije, ali i od njega čuju o prilikama u Crkvi u Brazilu. Osim toga, susreli su se i s  franjevcima koji djeluju u misijskoj centrali u Bonnu te s orguljašem Jaklinom.

IZVOR: Informativna katolička agencija



Slika
Slika
Slika