Od:
Do:

Božićni mjuzikl Katoličke osnovne škole Svete Uršule

Božićni mjuzikl Katoličke osnovne škole Svete UršuleVARAŽDIN, 20. 12. 2023.
Katolička osnovna škola Svete Uršule darovala je svojim učenicima, roditeljima, djelatnicima i svim zainteresiranima zanimljiv i poticajan Božićni mjuzikl izveden u crkvi Dobrog Pastira u srijedu 20. prosinca. Zbor „Uršuline zvjezdice“ mlađi i stariji uzrast, orkestar te Dramske skupine nižih i viših razreda sa svojim voditeljima aktivnosti s. Jasminkom Pomper, Andrejom Jošić i Višeslavom Jaklinom u polusatnoj izvedbi poveli su sve okupljene na put traženja i prepoznavanja Boga-Božića.

Vođeni Zvijezdom repaticom i Četvrtim, Malim kraljem, praćeni glazbenim izvedbama „Uršulinih zvjezdica“, orkestra i glumaca dramskih skupina, mjesto do Betlehemske štalice pronašla su sveta Tri kralja, ali i svi okupljeni.

Zastali su pred štalicom u poklonu Novorođenom Kralju, Spasitelju svijeta, s jasnim porukom da se njegovo kraljevstvo pronalazi u srcu dobrog čovjeka i nastojanju da gradimo zajedništvo i mir sa svojim bližnjima.

Na kraju mjuzikla sve je okupljene pozdravila ravnateljica s. Damjana Mihaela Barbarić zahvalivši izvođačima i voditeljima zborova i dramskih skupina na radosti koju su kroz ovaj mjuzikl prenijeli na sve okupljene. Zahvalila je svim djelatnicima škole, učenicima i roditeljima na zajedništvu koje su izrazili kroz pripremanje, sudjelovanje i podršku ovom Božićnom mjuziklu.  Zaželjela je na kraju svim okupljenima: „neka vam svima zvijezda božićne noć bude trajni izazov da se isplati tražiti Istinu jer ona jedina vodi u pravi život, a put nam je pokazao sam utjelovljeni Bog, svojim boravkom među nama. Ne dopustimo da nam itko ili išta oduzme Isusa iz našega školskog i obiteljskog života. Sretan Vam Božić i blagoslovljena te mirom ispunjena nova godina.“

Anita Treščec

 
VIDEO REPORTAŽA