Od:
Do:

Blagoslov slike i kapele Srca Isusova u Brezju u župi Sv. Juraj na Bregu

Blagoslov slike i kapele Srca Isusova u Brezju u župi Sv. Juraj na BreguSVETI JURAJ NA BREGU, 24. i 26. 6.2022.
Župna zajednice župe Sveti Juraj na Bregu u petak, 24. lipnja u župnoj je crkvi svetom misom u 18 sati svečano proslavila svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Misno je slavlje predvodio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a okupljeni vjernici častili su Srce Isusovo moleći za župnu zajednicu i za domovinu.

U svojoj je homiliji vlč. Puškadija istaknuo značaj Ivana Krstitelja koji je najavio Isusa Krista. On je pripravio put Gospodinu pripremajući narod za dolazak Spasitelja.

Srce Isusovo stoljećima se štuje u ovoj župi, a župljani su ove godine posebno radosni što se nakon svečane euharistije blagoslovila slika Presvetog Srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju. Na završetku misnoga slavlja izmolili su litanije na čast Srcu Isusovu i posvetnu molitvu.

Radosna proslava svetkovine Srca Isusova nastavljena je i dva dana kasnije, u nedjelju 26. lipnja, na proslavi godišnjeg  proštenja u Brezju.  Misa je bila ispred obnovljene kapelici u 11 sati, a prethodila joj je procesija ulicama Brezja u kojoj su sliku Srca Isusova nosile članice KUU Zasadbreg u narodnim nošnjama. Svi okupljeni štovatelji Presvetog Srca Isusova dali su slavu Bogu i zahvalnost što će selo Brezje opet imati vrijednu sliku posvećenu Isusu.

U uvodnom je dijelu vlč. Ivica Puškadija blagoslovio kapelicu i nastavio predvoditi svetu misu. U homiliji je pozvao sve nazočne na obraćenje te da nastave iz godine u godinu živjeti vjeru svojih predaka koji su s mnogo ljubavi prema Bogu hodočastili u Brezje i častili Srce Isusovo koje im je pružalo nadu jer samo tako bliže smo Bogu i vječnom životu.

Potrebno je prihvatiti Kristov poziv i slijediti Gospodnji put mira za koji smo molili i na ovoj euharistiji, rekao je župnik Puškadija.

Na kraju mise župnik Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu i svima koji su pomogli da bi kapela bila obnovljena napose Općini Sveti Juraja na Bregu s načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem koji je od samog nemilog događaja prije dvije godine dao veliku podršku savjetom i financijskom pomoći, župljanima i donatorima.

Svi okupljeni vjernici posebno poštovanje ponovno su iskazali litanijama i posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovu koje neka i dalje ostane naš putokaz prema spasenju i čini naša srca radosnima i spremnima za nastavak puta prema nebeskoj slavi, poručuju iz Brezja župljani župe Sveti Juraj na Bregu.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika