Od:
Do:

Biskup, zamjenica župana i gradonačelnik susreli se s korisnicima Caritasove pučke kuhinje u Varaždinu

Biskup, zamjenica župana i gradonačelnik  susreli se s korisnicima Caritasove pučke kuhinje u VaraždinuVARAŽDIN, 15.4.2022.
Na Veliki petak, 15. travnja 2022. varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu i susreo se s korisnicima, volonterima i djelatnicima pučke kuhinje.

Susretu su se pridružili zamjenica Župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, a nazočio je i ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola. Naime, Varaždinska županija i Grad Varaždin redovito pomažu Caritasovu kuhinju, stoga nositelji vlasti u Gradu i Županiji zajedno s Biskupom uoči Uskrsa i Božića dolaze na susret s korisnicima u Caritasovu pučku kuhinju i sudjeluju u podjeli hrane.

Na početku molitve blagoslova ručka biskup je, u susretu s korisnicima, istaknuo kako je došao na Veliki petak, kada se spominjemo Kristove muke i smrti na križu – došao je biti s onima koji na osobit način nose svoj križ i dolaze u pučku kuhinju, i učiti od njih kako se križ nosi te izrazio radost što kao Caritas i Biskupija možemo pomoći u nošenju njihovih životnih križeva. Na kraju su svi poželjeli korisnicima sretan Uskrs te je biskup blagoslovio hranu.

Biskup Radoš, zamjenica župana Zagorec i gradonačelnik Bosilj uključili su se u podjelu hrane korisnicima. Potom su zajedno obišli prostore Caritasovog centra i razgovarali o tekućim pitanjima karitativnog djelovanja, s osvrtom na zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine.
 
Marko Domiter


Slika
Slika
Slika
Slika