Od:
Do:

Biskup Radoš spomenuo se žrtava pandemije koronavirusa i molio za mir u Ukrajini

Biskup Radoš spomenuo se žrtava pandemije koronavirusa i molio za mir u UkrajiniFERDINANDOVAC, 10. 3. 2022.
Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, na završetku pastirskog pohoda Župi svetog Ferdinanda kralja u Ferdinandovcu, u četvrtak, 10. ožujka, predslavio je svetu misu u župnoj crkvi i spomenuo se svih žrtava pandemije koronavirusa i molio za mir u Ukrajini.

Na taj se način pridružio inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da mjesne Crkve u Europi mole za ukrajinski narod pogođen ratnim razaranjima. U četvrtak, 10. ožujka, zajedničkoj su se molitvi pridružili biskupi Hrvatske biskupske konferencije, ujedinjeni u molitvi, slaveći svete mise.

Osvrćući se na navještenu riječ Božju, biskup Radoš je u homiliji osvijetlio lik kraljice Estere, koja je ostala sama bez ikakve pomoći, sa željom da se založi za svoj narod u opasnosti. Nošena iskustvom Boga koji je vjeran svojim obećanjima i iskustvom molitve u svojoj obitelji, obratila se Bogu usrdnom molitvom i bila uslišana.

Isus, u evanđeoskom odlomku, poziva na usrdnu molitvu – traženje od Boga. Biskup je istaknuo kako je čovjekovo stanje bespomoćnosti, nevolje i osamljenosti prilika vratiti se Bogu i s pouzdanjem mu uputiti svoju molitvu. Upravo je molitva put obraćenja, vraćanja k Bogu. Od Boga možemo tražiti što želimo. Kao što otac svojem djetetu ne daje kamen kada traži kruh, još snažnije Bog traži način kako će udovoljiti svojem djetetu. Možda mu neće dati ono što ono želi, no dat će mu ono najbolje.

Osvrnuvši se na ratna zbivanja u Ukrajini, biskup je pozvao na molitvu za mir. Spomenuo je kako zlo ima razorno djelovanje kojim samo sebe uništava, ali i nositelje zla. No, ljubav i dobrota nošene usrdnom molitvom su one koje imaju moć nadvladati svako zlo, poručio je biskup.
 
Marko Domiter


Slika
Slika
Slika