Od:
Do:

Biskup Radoš primio predsjednika udruge „Hrvatska za Život“

Biskup Radoš primio predsjednika udruge „Hrvatska za Život“VARAŽDIN, 24.2.2022.

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak 24. veljače predsjednika udruge „Hrvatska za Život“ Antu Čaljkušića s kojim je razgovarao o centrima za život i potpori trudnicama.

Čaljkušić je podijelio s biskupom i svjedočanstvo o majci Aniti koja je odustala od pobačaja i rodila sina Viktora, treće dijete u obitelji. Tu priča nije stala, Anita je izrazila želju dati krstiti sebe i djecu. Na Uskrs prošle godine krštena je Anita, a 2. kolovoza krštena su i djeca. Na dan krštenja djece, suprug Nikola zaprosio je Anitu za katolički sakramentalni brak. Vjenčali su se i tvrde da toga ne bi bilo bez prijateljstva s članovima Inicijative preko kojih su upoznali Gospodina.

Biskup Radoš pozdravio je sva nastojanja apostolata te iskazao zadovoljstvo radom Inicijative i Udruge.

Mons. Radoš i Ante Čaljkušić komentirali su i nadolazeću korizmenu kampanju inicijative „40 dana za život“ koja počinje 2. ožujka, na Pepelnicu, a u kojoj će sudjelovati vjernici iz 35 gradova na 37 mjesta bdjenja. Kampanja je posvećena djedovima i bakama kao i 4. Nacionalni susret katoličkih obitelji koji će se održati 21. i 22. svibnja u Ludbregu u Varaždinskoj biskupiji.

Čaljkušić je poklonio biskupu Radošu drugo izdanje autorske knjige „Zvrk u Božjim rukama“ te molitvenik za mlade „Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći“, nastao u programu „Prava ljubav čeka“, jednom od programa Udruge.