Od:
Do:

Biskup Radoš predvodio proslavu Velike Gospe u svojoj rodnoj župi Seonici u Općini Tomislavgrad

Biskup Radoš predvodio proslavu Velike Gospe u svojoj rodnoj župi Seonici u Općini Tomislavgrad
TOMISLAVGRAD, 15.08.2021.
Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u nedjelju 15. kolovoza, svetu misu u svojoj rodnoj župi u Seonici u Općini Tomislavgrad predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš, rodom iz susjednog sela Crvenice, javlja mrežni portal tomislavcity.com

Tradicionalno, misi je prethodila svečana procesija s Gospinim kipom, a srdačnu dobrodošlicu ocu biskupu, ali i okupljenome vjerničkom puku, uputio je seonički župnik fra Vinko Kurevija.

“Došao sam u ovo najdraže mjesto ne samo za mene nego i za većinu nas rođenih u duvanjskom kraju. Sjetio sam se onih crveničkih sedam mostova o kojima se pisalo u novinama i aktualnog Pelješkog mosta, danas upravo želim govoriti o mostu kao simbolu povezanosti, jer svi mi sanjamo o mostu preko kojega želimo prijeći iz ovoga života u vječni, u nebo. Ali ispod tog mosta je duboko more koje je simbol smrti. Preko toga Mosta (s velikim M) ide žena koja vodi do Isusa Krista, Marija je prva prešla preko toga mosta, ona je putokaz vjere i nade u vječnost, u nebo”, rekao je, među ostalim, biskup Bože Radoš i dodao kako je “Djevica Marija čisti izvor, potok koji mora teći dalje i nositi riječ Božju”.

“Bog je onaj koji čini dobro. On je učinio toliko dobra u životu naroda kojega je Marija slika. Ona ne sanja o radosti, radost nije tek riječ, nego su to događaji koje je Bog učinio u njezinom životu i životu njezinoga naroda. Marija promatra Božja djela koja su izvor radosti. Čovjek koji zaboravlja učinjena mu dobra djela nema više prostora za radost. Mi malo stariji s ovoga prostora, sjećamo se tolikih dobrih djela koja nam je Bog učinio po našim roditeljima. Nisu li naši roditelji bili put po kojem nam je Bog dolazio?! Ako zaboravimo one po kojima nam je Bog dolazio, ostat ćemo prazni, bez života”, nadahnuto je govorio otac biskup.

Na kraju misnoga slavlja, seonički župnik je uputio riječi zahvale svima koji su uveličali današnje slavlje, ali i devetnicu koja mu je prethodila, te je podsjetio kako će se misnim slavljem u nedjelju 22. kolovoza proslaviti pedeset godina postojanja filijalne crkve u Mesihovini, izvijestio je u nedjelju 15. kolovoza mrežni portal tomislavcity.com.

IZVOR: Informativna katolička agencija