Od:
Do:

Biskup Radoš predvodio obred paljenja četvrte svijeće na vijencu ispred katedrale

Biskup Radoš predvodio obred paljenja četvrte svijeće na vijencu ispred katedraleVARAŽDIN, 17.12.2022.
U subotu navečer 17. prosinca nakon večernje svete mise varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je obred paljenja četvrte svijeće na adventskom vijencu ispred varaždinske katedrale. Obred je svojom pjesmom animirao i uveličao Zbor Katoličke osnovne škole „Uršuline zvjezdice“.

U liturgiji riječi biskup Radoš je okupljenima u kratkom nagovoru govorio o mjestu anđela u božićnom otajstvu. Ponajprije tu je anđeo Gabrijel, glasnik Božji čije ime znači „Snaga Božja“, naviješta Mariji da će roditi Sina Božjega, anđeli su i prvi glasnici Isusova rođenja koji su zapjevali Slava Bogu, javili pastirima  i cijelome svijetu da se Bog rodio. Paljenje ove četvrte svijeće, Svijeću anđela, govori nam da je Bog blizu, da trebamo zapaliti još samo jednu svijeću, rekao je biskup i dodao kako svaki put kada zapalimo svjetlu u životu ljudi Bog dolazi među nas. Pozvani smo paliti svjetlo u životima jedni drugih dobrim djelima, lijepim riječima, brigom i uvažavanjem, tako pravimo put da se Bog može roditi u nama i po nama, potaknuo je biskup i pozvao okupljene na zahvalnost Bogu za sva dobra koja su primili, ali i na molitvu da Gospodin nanovo pohodi svojim rođenjem naše živote.

Nakon molitve četvrtu svijeću zapalio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković koji se obratio okupljenima s nekoliko prigodnih riječi te poželio svima čestit i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

Tekst: Anita Treščec
Fotografije: Siniša Conar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika