Od:
Do:

​Biskup Radoš predvodio misu o petoj obljetnici Dječjeg vrtića sv. Nikole u Belici

​Biskup Radoš predvodio misu o petoj obljetnici Dječjeg vrtića sv. Nikole u BeliciBELICA, 5. 12. 2023.
O petoj obljetnici Dječjeg vrtića svetog Nikole u Belici varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je misu u utorak, 5. prosinca, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Belici.
Na misi su koncelebrirali generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić i upravitelj Župe u Belici vlč. Karlo Kruljac.

Na početku mise biskup Radoš pohvalio je djecu kako su lijepo i glasno zazvala Gospodina da im dođe. „Gospodin nam dolazi po dragim ljudima. Šalje pred sobom one koje i mi volimo. Jedan od njih je sv. Nikola. Sv. Nikola je vaš prijatelj. Vi ste u njegovoj kući, polazite vrtić koji nosi njegovo ime. I mi želimo biti blizu njega, da nam Bog po njemu pošalje darove. Zato smo generalni vikar i ja došli s vama čekati sv. Nikolu, zajedno s vašom ravnateljicom, odgojiteljicama, roditeljima, načelnikom“, kazao je mons. Radoš.

U homiliji je biskup zahvalio djeci kako su lijepim pjevanjem zapravo dvostruko molili. „Posebno je lijepo danas pjevati u crkvi kad čekamo sv. Nikolu, čiji blagdan već večeras počinjemo slaviti“, kazao je biskup te naglasio kako ovaj svetac posebno voli djecu te je djeci ispričao tri priče, legende o ovom svetcu.

Nakon što ih je ispripovijedao, naglasio je „kako nas Bog beskrajno voli i čuva više nego što to čini naš otac, pazi nas i liječi naše bolesti više nego naša majka koja nas beskrajno voli, pravedniji je od svih zemaljskih sudova te nas i oslobađa kad smo krivi. Kako ne bismo voljeli čovjeka koji nosi slatke poruke koje slade život. Nikola je u mnogim dijelovima svijeta viđen kao onaj koji nosi nešto slatko. Mi ćemo to večeras vidjeti kroz slatkiše. Ali, ne zaboravimo da smo jedni drugima u životu pozvani donositi slatkoću, a ne gorčinu“.

„Neka nas sv. Nikola potakne da osjetimo radost te da budemo svjesni da svaka ljubav i radost dolaze od dragog Boga“, zaključio homiliju mons. Radoš.

Na misi su nazočili ravnateljica vrtića Katja Srnec, odgojiteljice, roditelji te načelnik općine Belica Zvonimir Taradi.

Nakon mise u Društvenom domu u Belici održana je priredba na kojoj su nastupala djeca iz vrtića sv. Nikole u Belici, nakon koje ih je posjetio sveti Nikola te ih darivao.

Dječji vrtić sv. Nikole u Belici katolički je vrtić čiji je osnivač Varaždinska biskupija. Imaju četiri odgojno-obrazovne skupine, osam odgojitelja, stručni tim koji čine logoped i psiholog. Vrtić pohađa 65 djece, a ta brojka udvostručena je u proteklih pet godina. Ravnateljica Srnec ističe kako su odgojiteljice ove godine završile katehezu Dobrog Pastira u Đakovu te najavila kako planiraju djecu odgajati prema Montessori pristupu. Imaju više programa, a posebno je istaknula folklor za koji dobivaju pohvale, a surađuju i s lokalnim KUD-om u Belici.

Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika