Od:
Do:

Biskup Radoš pohodio štićenike i djelatnike Caritasova Doma za starije i nemoćne osobe "Sveti Ivan Krstitelj" u Ivancu

Biskup Radoš pohodio štićenike i djelatnike Caritasova Doma za starije i nemoćne osobe "Sveti Ivan Krstitelj" u IvancuVARAŽDIN, 9. 1. 2023.
Povodom božićnih blagdana varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je u ponedjeljak, 9. siječnja, štićenike i djelatnike Caritasova Doma za starije i nemoćne osobe "Sveti Ivan Krstitelj" u Ivancu te je s njima slavio misu.

Na misi su koncelebrirali generalni vikar i predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec, župni vikar vlč. Krunoslav Sajko, duhovnik doma vlč. Antun Gorek i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter. Na misi su nazočili i ravnatelj Doma Tomislav Jalšovec te ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola.Biskup je u homiliji govorio kako su djeca i unuci pa i praunuci korisnika ovoga Doma poput sunca koje im daje toplinu, vedrinu, odnosno život. „Pomisao na njih i njihov dolazak u posjet daje vam jednu novu radost“, kazao je te nastavio: „Bog dolazi među nas u liku svakoga čovjeka, dolazi kroz ljubav ljudi. Ne možemo osjetiti ljubav Božju ako se odvojimo od ljudi. U svakom susretu je Bog među nama. On susreće ljude tamo gdje rade, gdje im je svakodnevica. Tako je došao Andriji i Petru i rekao im da pođu za njim.“

Govoreći o Radosnoj vijesti i Božjem spasiteljskom hodu, naglasio je kako današnje evanđelje daje pogled unaprijed, traži da pođemo korak naprijed. „Gospodin je učitelj. On ide ispred nas, poučava riječima i stilom života. Da bi ga učenici mogli navijestiti, moraju biti s njim i upiti ono što govori i čini, upiti Njegovo zajedništvo s Ocem nebeskim. To Isus želi od svojih učenika“, rekao je biskup.

„Možda vam se čini da ste polako ispraznili svoj život od svega, ostavili ste svoje kuće, vaši su daleko, nemate snage za posao i za rad. Upravo takve vas Gospodin želi. Kad smo prazni, Gospodin nas želi ispuniti sobom“, poručio je korisnicima i nastavio: „Vaše ruke često su prazne, ali one su spremne biti sklopljene i raširene prema Bogu da Bog daje, oplemeni vaš život i učini ga u ovom razdoblju života sretnim. Bog ne poziva samo djecu i mlade, on poziva u svakom razdoblju života. Tako poziva i vas sada“, istaknuo je mons. Radoš.Pozvao je okupljene da ne gube vrijeme, nego da otvaraju i šire ruke za Boga. „Uvijek u rukama nosite i one koje ste nekad nosili u svojim rukama i krilima, djecu i unuke. Molite za njih da ih Gospodin osnaži i da im ono što samo On može dati“, poručio je.

Korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe "Sveti Ivan Krstitelj"  biskup je rekao kako su okruženi dobrim ljudima za koje su pozvani moliti: za sestre, radnice koje čiste, za upravu Doma, Caritas, svećenike i biskupa. „Osjećamo i želimo da budete molitvena snaga u Crkvi. To je vaše poslanje, na to vas Isus poziva. Kad vam upućuje poziv: 'Pođi za mnom!', kaže vam: 'Budi spreman moliti, i svoje bolesti i teškoće prikazati za ovu kuću, obitelj, Crkvu, biskupa, svećenike i svakog čovjeka. Posebno za one koji su danas u teškim nevoljama'“, rekao je mons. Radoš.


 
Želeći blagoslovljenu novu godinu s puno duševnoga i tjelesnoga zdravlja svim korisnicima i djelatnicima Doma, biskup je zaključio: „Neka nam Gospodin dadne milost da osjetimo njegove korake, ljepotu njegova glasa, dubinu njegovih očiju kad nas poziva: Pođi za mnom i učinit ću od vašeg života sretan i blagoslovljen hod s Bogom koji je ovdje započeo i koji ima cilj u punom zajedništvu s Bogom!“.

Na kraju misnoga slavlja, a prije prigodnoga programa, nekoliko riječi okupljenima te biskupu uputio je ravnatelj Doma Tomislav Jalšovec. „Biskupe, hvala Vam na trudu i brizi. Hvala što ste došli vidjeti što i kako radimo za naše korisnike i djelatnike. Imali smo raznih teškoća, ali prebrodili smo ih uz molitvu. Naša ustanova je na visokoj razini i vrlo je cijenjena. Hvala upravnom vijeću koje Vas informira o svemu što činimo, kao i svim danas nazočnim svećenicima“, rekao je Jalšovec.Biskup je zahvalio na lijepim riječima, ali i vodstvu Doma. „Imat ćemo načina kako krenuti dalje. Ovo je jedno gradilište. Gradimo i dalje molitvom našu Crkvu. Mi smo jedna obitelj, međusobno braća i sestre, djeca Božja“, zaključio je mons. Radoš.

Nakon kratkog prigodnog programa koji su izveli korisnici Doma, djelatnici i korisnici biskupu Radošu poželjeli su zdravu, radosnu i uspješnu novu godinu. Misno slavlje uveličali su pjevači župe Marije Magdalene u Ivancu uz orguljašku pratnju Patrika Turčina.
 
Branimir Gubić
 
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika