Od:
Do:

Biskup Radoš pohodio korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin

Biskup Radoš pohodio korisnike Doma za starije i nemoćne osobe VaraždinVARAŽDIN, 4. 4. 2023.
Varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je u utorak 4. travnja korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i tom prigodom slavio misu u zajedništvu s fra Draganom Grizeljom, gvardijanom franjevačkog samostana u Varaždinu i vlč. Markom Domiterom, tajnikom.
Riječi dobrodošlice biskupu Radošu na početku misnoga slavlja uputio je fra Dragan Grizelj, koji s korisnicima doma slavi misu svakoga petka. „Radosni smo što ste svojom nazočnošću počastili ovu ustanovu koja vas rado dočekuje i neizmjerno Vam se raduje. Želimo da nas povedete ususret otajstvima muke, smrti i uskrsnuća Gospodina Isusa Krista.“

„Ušli smo u Veliki i sveti tjedan kad se slave velika otajstva naše vjere. Ovo je vrijeme zastajanja, ali i vrijeme hoda. Želimo kroz ove dane hoditi za Onim koji nam ima nešto reći – život ima smisla! On ne ovisi samo o nama ljudima, nego ima čvrstu nit koja dolazi od Boga. U ovom tjednu želimo s Isusom putovati od Jeruzalema do Golgote pa do Njegovoga groba“, rekao je mons. Radoš.

„Ako je zadnja etapa našega života smrt, onda je naš život jadan. Sveti Pavao će kazati da smo najjadniji od ljudskih stvorova“, poručio je propovjednik dodajući kako je nebeski Otac toliko milosrdan da je poslao svoga Sina da spasi svijet, da nas po svom uskrsnuću privede Bogu. „Na Posljednjoj večeri Isus kaže da imamo suputnike na tom putu“, rekao je biskup kazujući korisnicima doma da su i sami kroz život imali suputnike, a imaju ih i sada u Domu. „Ali, nijedan suputnik nije kao Isus iz Nazareta koji nam daje samoga sebe, da onaj koji ga blaguje postane Njegov dio, da u njemu raste Bog kojemu dopuštamo da živi u nama“, naglasio je.

„Možda nam je Isus najbliži na Veliki petak na svom križnom putu. Svaka patnja ima zrno života, radost i nadu jer po našim teškoćama, mukama i patnjama idemo zajedno s Kristom u život vječni, u uskrsnuće. Ovaj tjedan govori nam o našem životu i našem putovanju. Nismo sami, Bog ide zajedno s nama i u radosti i u našim križnim putovima. Ulazi i u naš grob jer nas želi podići.

Ove dane molimo: 'Gospodine, daj da osjetimo da kucaš na vrata našega života, da želiš da otvorimo mjesta gdje smo slabi u ljubavi, gdje nema nade. Oživi našu vjeru da se možemo radovati životu, uskrsnuću'. Ovo vrijeme je vrijeme zajedništva, ali i osobno vrijeme“, rekao je biskup Radoš.

Korisnicima i upravi zaželio je sretan Uskrs. „Želim vam od srca da Isusu ispričate sve svoje brige, patnje koje ste osjetili kroz život, ali i da mu ispričate da ste radosni u Njegovoj prisutnosti, da mu kažete hvala. Neka se vaš pogled ne zaustavi na grobu jer smrt nije kraj. Bog nam govori da sve naše muke i patnje imaju smisao“, poručio je.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Alen Runac izrazio je zahvalnost biskupu Radošu na pohodu korisnicima i to već drugi put nakon pandemije, najprije o Božiću i sad o Uskrsu. Rekao je kako njegov dolazak korisnicima znači puno, pogotovo grupi korisnika koja se redovito okuplja na molitvu.

Uime korisnika Doma biskupu je na dolasku i riječima podrške i poticaja zahvalila Božena Šulak. „Cijenjeni biskupe, toliko Vas volimo i cijenimo što ste došli i utješili nas. Nismo ostavljeni i zaboravljeni od našeg dragog Boga jer u ovom svetom tjednu osjećamo radost otkupljenja. Hvala vam na divnoj propovijedi. Dođite nam kad god možete. Želimo Vam sve najbolje od srca i sretan Uskrs!“, poručila je Šulak.
 
Branimir Gubić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika