Od:
Do:

​Biskup Radoš krstio peto dijete obitelji Pečenec iz Velikog Bukovca

​Biskup Radoš krstio peto dijete obitelji Pečenec iz Velikog BukovcaVELIKI BUKOVEC, 6. 4. 2024.
Varaždinski biskup Bože Radoš krstio je u subotu, 6.travnja, u župnoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Velikom Bukovcu Josipa Pečeneca, peto dijete u obitelji Antuna Pečenec i Monike rođ. Friščić iz Kapele Podravske.
Na početku misnoga slavlja pred vratima crkve biskup je započeo krsno slavlje uvodnim pozdravom i uvođenjem malog Josipa zajedno s roditeljima i kumovima u crkvu sve do krsnog studenca. U homiliji biskup Bože je naglasio važnost obitelji u današnjem vremenu, osobito kroz uskrsno vrijeme. Biskup je naglasio da je milosni trenutak da u ovom svetištu imamo jednu obitelj, a svaka obitelj mora biti svetište koje Gospodin ispunja svojom Riječju i životom kao što to svjedoči i obitelj Pečenec koja tu radost Božje riječi preljeva na svoju djecu kojoj su podarili živote te danas radost života vječnoga iz vode i Duha Svetoga po vjeri i slušanju Božje riječi zajedno sa kumovima daruje i malom Josipu.

Na kraju biskup je udijelio prigodne poklone novokršteniku Josipu. Josip ima sestre Evu  (11 g.),  Laru  (10 g.), Sofiju (7 g.), i Anđelu (4 g.). Kumovi na krštenju bili su bračni par Tomica Jeren i Nives rođ. Štefanec iz Kapele Podravske koji su ujedno i kumovi ostaloj djeci u obitelji Pečenec. Misno slavlje pjevanjem je uzveličao župni zbor iz Velikog Bukovca.

Tekst: Josip Vidović
Foto: Novak


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika