Od:
Do:

Biskup Radoš krstio je troje djece u obiteljima s mnogobrojnom djecom

Biskup Radoš krstio je troje djece u obiteljima s mnogobrojnom djecomVARAŽDIN/SRAČINEC/ŠTRIGOVA, 26. i 27. 2. 2022.

Varaždinski biskup Bože Radoš pohodio je tri župe Varaždinske biskupije i krstio djecu u obiteljima s mnogobrojnom djecom.


U subotu, 26. veljače biskup Radoš predslavio je svetu misu u crkvi Dobroga Pastira u varaždinskoj župi svetih Fabijana i Sebastijana i krstio malu Mariju, šesto dijete obitelji Miletić. Uz roditelje Svjetlanu i Krešimira i kumove u slavlju su sudjelovala ostala djeca obitelji Miletić i članovi šire obitelji.


U svojoj homiliji biskup Radoš istaknuo je Isusove riječi, koje je pred vjernike stavila liturgija toga dana: „Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!“ Kazao je da Isus uzima dijete kako bi ga postavio za primjer svojim učenicima te nas uči kako se trebamo odnositi prema djeci. Na kraju slavlja čestitku i zahvalu izrekao je domaći župnik Ivica Cujzek.


Istoga dana, biskup Radoš krstio je Alisu Krobot, peto dijete Marija i Marije Krobot u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u Sračincu. U krsnom slavlju sudjelovao je domaći župnik Siniša Dudašek i đakon Marko Pintarić, a pridružili su se članovi šire obitelji novokrštenice, rodbina i prijatelji obitelji Krobot.


Na 8. nedjelju kroz godinu, 27. veljače varaždinski biskup Bože Radoš predslavio nedjeljnu svetu misu u župi svete Marije Magdalene u Štrigovi i krstio Rahelu Jambrović, peto dijete Suzane i Mihaela Jambrovića. U misnom slavlju sudjelovala su ostala djeca obitelji Jambrović, kuma, članovi obitelji i rodbine i vjernici štrigovske župe. Na kraju misnog slavlja župnik Kristijan Kuhar zahvalio je biskupu na dolasku u redovitost života župne zajednice u Štrigovi i izrekao čestitku Raheli i obitelji Jambrović.


Biskup Radoš više puta je istaknuo da je otvorenost životu i prihvaćanje djece ujedno prihvaćanje Božjeg dara, s kojim dolazi blagoslov u život roditelja i cijele obitelji.

 

Marko Domiter



Slika
Slika
Slika