Od:
Do:

Biskup Košić u Svetom Đurđu krstio 6. dijete u obitelji Orlović

Biskup Košić u Svetom Đurđu krstio 6. dijete u obitelji OrlovićSVETI ĐURĐ, 18.4.2022.
Sisački biskup, msgr. Vlado Košić, ovogodišnji je Emaus proslavio svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi sv. Juraja u Svetom Đurđu, krsteći 6. dijete u obitelji Branke i Saše Orlović, malenu Mihaelu Orlović. Domaći župnik Ivan Žmegač na početku je sve prisutne pozdravio te im zaželio dobrodošlicu. Misi krštenja prisustvovale su i časne sestre Kćeri Božje Ljubavi, koje sa vjeroučiteljicom Brankom vezuje dugogodišnje prijateljstvo.

Biskup Košić u homiliji je osobito spomenuo život kao pobjedu nad svim nedaćama svijeta, blagdan Uskrsa koji je blagdan života i životne radosti. Tu radost i nadu pretočio je u sakrament svetog krštenja te je s osobitim žarom dao zadatak svima okupljenima da daju podršku obiteljima koje slave i poštuju život, da ih podržavaju riječima, djelima, savjetima i molitvama što su u ovim izazovnim vremenima otvoreni daru života koji sa sobom donosi itekakvu odgovornost i brigu. Obitelj Orlović uz roditelje Branku i Sašu, čine djeca Josip, Petar, Pavao, Marija, Alojzije i novi član naše župne zajednice Mihaela.

Čestitkama i lijepim željama pridružio se i varaždinski biskup Bože Radoš koji se obitelji obratio prigodnim pismom zahvale.