Od:
Do:

Biskup Bože Radoš primio predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Biskup Bože Radoš primio predsjednika Vlade Andreja PlenkovićaVARAŽDIN, 6. 12. 2023.
Varaždinski biskup Bože Radoš primio je Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Biskupskom ordinarijatu, tijekom njegovoga službenog posjeta Varaždinu povodom Blagdana sv. Nikole i Dana Grada Varaždina u utorak, 6. prosinca 2023. godine.

Zajedno s biskupom Radošem susretu su nazočili biskup u miru Josip Mrzljak i generalni vikar Antun Perčić. U pratnji premijera Plenkovića bili su Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Davor Filipović, ministar gospodarstva, Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije, Damir Habijan, saborski zastupnik, Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

U ugodnom ozračju biskup Radoš i premijer Plenković osvrnuli su se na suradnju koja se ostvaruje provedbom Ugovora o Caritasu Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije, budući da je mons. Radoš predsjednik Hrvatskog Caritasa. Također, biskup je istaknuo suradnju u karitativnom djelovanju na lokalnoj razini između Varaždinske biskupije, Grada Varaždina i Varaždinske županije te su dotaknuta pitanja vezana za život i djelovanje mjesne Crkve u Varaždinskoj biskupiji.

 
Tekst: Marko Domiter
Fotografije: Siniša Conar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika