Od:
Do:

Adventsko – božićna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regije

Adventsko – božićna duhovna obnova Zajednice bračnih susreta Sjeverne regijeVARAŽDIN, 17.12.2022.
Adventsko - božićna duhovna obnova bračnih parova, redovnica i svećenika, članova Hrvatske zajednice bračnih susreta Varaždinske biskupije, održana je u subotu 17. prosinca 2022. u Varaždinu. Više od četrdeset bračnih parova iz cijele Varaždinske biskupije, okupilo se kako bi uoči radosnog blagdana Božića, na "vikendaški" način, obnovili sebe, a osobito svoj brak, zavjete te sakrament sv. reda.

Članovi Zajednice, ovogodišnju obnovu započeli su zajedničkom molitvom i pjesmom „Padaj s neba“. Sve prisutne parove i svećenike srdačno su pozdravili prečasni Josip Koprek, te koordinatori Sjeverne regije HZBS-a Janja i Nikola Kontrec.
Tema duhovne obnove bila je "Spremnost na nesebično „da“ Gospodinu poput Marijinog „da", a vodili su je bračni par iz Ludbrega Željka i Ivan Štabi, te č. s. Karla Ivančić.

Na temelju Lukinog evanđelja o Marijinom navještenju, voditelji su razmišljali o tome kako je Blažena Djevica Marija čula i prihvatili Božji poziv koji je došao nenadano i konkretno. Bog se zahvaljujući Marijinom „da“ utjelovio i došao kao čovjek na zemlju. Bog želi da i mi često, odgovorimo „da“ strpljivost, blagosti, velikodušnosti. Na temelju njihovih primjera i prisutni bračni parovi, iznosili su svoja razmišljanja i iskustva o tome u kojim su životnim situacijama rekli „da“ i što nas sprječava da to uvijek činimo.

Nakon dvosatne duhovne obnove bračni parovi su pristupili sakramentu pomirenja. Svetu misu koja je počela u 18:00 sati, predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju preč. Josipa Kopreka. Adventsko – božićna duhovna obnova završila je zajedničkim druženjem i domjenkom.
 
 
Aleksandra Lukavečki


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika