Od:
Do:

Adventski koncert "Od angela Gabrijela" na 3. nedjelju došašća

Adventski koncert "Od angela Gabrijela" na 3. nedjelju došašćaIVANEC, 12.12.2021.
Na treću nedjelju došašća u ivanečkoj župnoj crkvi sv. Marije Magdalene svečanim pjevanjem je animirana sv. misa, a kasnije je održan adventski koncert pod nazivom Od angela Gabrijela. Na koncertu su nastupili Mješoviti zbor KUD-a Rudolf Rajter, Vokalni ansambl KUD-a Rudolf Rajter i Župni zbor sv. Marije Magdalene, pod vodstvom dirigentice Jelene Gotal i uz orguljsku pratnju mladog glazbenika Petra Poljaka.

U lijepom adventskom ozračju ispunjenom iščekivanjem Božića, pjevači su nas odveli na betlehemske i nazaretske duhovne poljane s posebnim naglaskom na našu nebesku majku Mariju. Crkvom su se tako razlijegali zvuci tradicionalnih adventskih skladbi, marijanske skladbe, a mogli su se čuti i stihovi stranih skladbi kao što su Ave Maria, African Noel i Bogoroditse Djevo.

Od srca izričemo veliko hvala svim pjevačima, glazbenoj pratnji i dirigentici Jeleni Gotal što su podijelili svoje glazbene talente sa župnom zajednicom i tako nam još više uljepšali ove radosne adventske dane - poručuju iz Župe Ivanec.
 
                                                                                                             Karlo Roginek


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika