Od:
Do:

25. obljetnica misništva biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka

25. obljetnica misništva biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka

JALŽABET, 27. 7. 2011.

Bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak proslavio je u srijedu 27. srpnja u svojoj rodnoj župi Jalžabet 25. obljetnicu misništva.

Srebrni jubilej proslavio je misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Elizabete Ugarske u zajedništvu s 20-tak svećenika Donjovaraždinskog dekanata i okolnih dekanata Varaždinske biskupije.

Na početku slavlja domaći župnik vlč. Josip Vidović zaželio je dobrodošlicu biskupu, a zatim su djevojke uputile i prigodne jubilejske recitacije.

U homiliji je biskup, prisjećajući se svoje mlade mise i svećeničkog puta, uputio zahvalu dragom Bogu koji ga je pozvao na taj put, svojim roditeljima, bratu i njegovoj obitelji, užoj i široj rodbini koja ga je pratila na tom putu, kao i drage uspomene blagopokojnom župniku Stjepanu Golubiću čije će se 25. obljetnice smrti spomenuti u mjesecu prosincu.

Na kraju mise čestitku su biskupu uputili i Josip Bais, župljanin iz Imbriovca, u ime župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, načelnik Općine dr. Josip Križanić koji je u ime svih žitelja Općine Jalžabet i Općinskog poglavarstva biskupu uručio prigodnu sliku s motivom kapele Žalosne Gospe u središtu Jalžabeta, donačelnik Mirko Magić koji je u ime Lovačkog društva Trčka – Jalžabet uručio biskupu na dar čuturicu, te župnik Vidović, koji je u ime župljana i svih udruga žena biskupu darovao košaru punu domaćih proizvoda, kao i ručni rad Ivice Vugrinca - izrezbareno labuđe jaje s motivom i biskupovim geslom.

Na kraju je župnik zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji proslave srebrnog jubileja. Nakon mise za sve prisutne vjernike u dvorištu župnoga dvora priređen je domjenak uz pratnju tamburaša jalžabetskog KUD-a, a pridružio se i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji je čestitao slavljeniku na njegovom jubileju.

opširnije na www.zupa-jalzabet.org