Od:
Do:

14. "Hvalospjev Ljubavi" u Varaždinu

14. "Hvalospjev Ljubavi" u VaraždinuVARAŽDIN, 22. 5. 2023.
Festival duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“ po 14. put je održan u Varaždinu, u nedjelju 21. svibnja ove godine.

Festival je to kojeg je još 2009. pokrenuo jedan od najpoznatijih kantautora duhovne glazbe u Hrvatskoj, samostalni umjetnik – Antonio Tkalec.

„Meni srce gori. Ja sam oduševljen zato što, svi ovi ljudi koje ćete vidjeti, koji će pjevati večeras i svjedočiti vjeru kroz glazbu, oni su tu zato jer to žele. Ne zato jer sam ih ja pozvao, nego zato jer oni žele tu biti. Zaista, sretan sam!“, rekao nam je Tkalec uoči samog festivala na kojem su i ove godine nastupili poznati glasovi duhovne glazbene scene: Josip Ćulumović, ŽVS Kaliope, Davor Terzić, Grupa RiM, fra Miroslav Petrac, Branko Medak, vlč. Tihomir Kosec i bend, Antonio Tkalec, a neki od njih na ovom su festivalu sudjelovali po prvi puta.

„Antonio mi je prijatelj već dugi niz godina i poziva me uvijek, ali svaki put se nekako potrefi da ne mogu, a ove godine, kad sam vidio datum, rekao sam da dolazim i evo došao sam“ kazao je Branko Medak i došao ni više ni manje, nego čak iz Metkovića. Za sebe kaže da je inače „dalmatinski pjevač, ali volim pjevat duhovnu glazbu i to pjevam onako za svoju dušu.“

Festival „Hvalospjev Ljubavi“ održan je u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, otvorio ga je gvardijan franjevačkog samostana fra Dragan Grizelj, a kroz program festivala je vodio Ivan Benc.

Brojna publika i ove je godine ispunila crkvu, a festivalski program koji je trajao gotovo 2 sata, vjerujemo da je, nekome ponovno, a nekome i po prvi puta ispunio očekivanja.

Gđa. Mrmić tako na ovaj festival dolazi svake godine i kaže kako je za nju to jedno duhovno obogaćenje i svake je godine predivno, dok nam je gđa. Kos posvjedočila kako je nakon 30 godina života u Kanadi doselila nedavno ponovno u Zagorje te na festival „Hvalospjev Ljubavi“ došla po prvi puta. Kako nam je rekla, za nju je ovo sve novo, "za mene je ovo doživljaj večeras."

 
Iva Kuzmić
 
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika