Od:
Do:

Subotnji program 4. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu

LUDBREG, 22.5.2022.
Prvog dana 4. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu u subotu 21. svibnja program započinje u 18 sati procesijom u kojoj će se u prostor svetišta unijeti spomen svijeća s prvog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koju će obitelji iz Splitsko-makarske nadbiskupije predati obiteljima Varaždinske biskupije.

Nakon uvodne molitve svoje će pozdrav okupljenima uputiti biskup domaćin mons. Bože Radoš te predstavnik Dikasterija za laike, obitelj i život iz Rima gosp. Vittorio Scelzo. Potom će se izmjenjivati svjedočanstva triju obitelji te glazbeni brojevi višečlanih glazbenih obitelji Varaždinske biskupije.

Uslijedit će simbolična sadnja stabla sjećanja s 12 plodova duha Svetoga u kojoj će sudjelovati nad/biskupijske predstavničke obitelji sastavljene od supružnika, djece te njihovih djedova i baka.

Završni dio programa bit će molitveni završetak s čašćenjem relikvije Predragocjene Krvi Kristove i duhovni nagovor mons. Mate Uzinića, riječkog nadbiskupa koadjutora i predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj. Po završetku programa, pristigle obitelji će se uputiti prema obiteljima domaćinima Varaždinske biskupije koje će ih primiti na noćenje.

Program završava u 20 sati, a od 18 sati moći će se pratiti u izravnom prijenosu na Youtube kanalu Varaždinske biskupije i programu VTV televizije. Kroz program će voditi Diana Tikvić i Branimir Gubić.