Od:
Do:

Sedmodnevno Jerihonsko bdjenje po prvi puta u Koprivnici

Sedmodnevno Jerihonsko bdjenje po prvi puta u KoprivniciKOPRIVNICA, 14. - 21. 9. 2021.
U organizaciji inicijative "40 dana za život" po prvi puta u Koprivnici organizira se sedmodnevno Jerihonsko bdjenje. Započet će na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, u utorak 14. rujna, svetom misom u 18 sati u crkvi sv. Florijana (Trg Tomislava Bardeka 10). Bdjenje će se nastaviti danonoćno sve do utorka 21. rujna u 18 sati kada će i završiti euharistijskim slavljem.

Nakane bdjenja su:
•    za milost pokajanja i obraćenja građana Koprivnice.
•    za svećenička i redovnička zvanja u Koprivnici.
•    za blagoslov obitelji i plodnost.
•    za prestanak pobačaja u Koprivnici i Hrvatskoj.
•    za zakonodavce i Zakone koji će štititi život od začeća do prirodne smrti.
•    za blagoslov svih djelatnika u Zdravstvu.
•    osobne nakane molitelja.

Iz inicijative poručuju kako "u bdjenju očekujemo Božju pobjedu nad grijehom, očekujemo i čudo ako nam je potrebno. Ova je molitva jedna konkretna borba u kojoj možemo iskusiti Božju blizinu, ljubav i milosrđe. Noćno bdjenje uz Isusa ima posebnu ljepotu i značaj."

Iz Inicijative također mole da se na bdjenje prijavljuje kako bi bili sigurni da je tokom Jerihonskog bdjenja uvijek netko u crkvi. Prijaviti se može na brojeve 099 408 4078 (Andriana) ili 098 185 4399 (Zvjezdana)

O Jerihonskom bdjenju
Jerihonsko bdjenje katolička je pobožnost kroz  molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz čitanja Svetog pisma koja traje sedam dana i sedam noći. Pobožnost Jerihonskog bdjenja izraz je zadovoljštine za grijehe, djelo pokore i žrtve te svjedočenje vjere i ljubavi prema Isusu.

Idejni začetnik Jerihona diljem svijeta bio je “apostol svete krunice” Anatol Kaszczuk, rodom Poljak. Izvorno, Jerihon znači “grad mjesec”. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza tako da se grad na kraju predao.