Od:
Do:

Rokovo u Međimurju 2022.

Rokovo u Međimurju 2022.DRAŠKOVEC, 13. - 16. 8. 2022.
Svetkovinu sv. Roka, svoga zaštitnika, svečano će proslaviti u župi Draškovec u donjem Međimurju brojnim duhovnim događanjima u sklopu manifestacije „Rokovo u Međimurju 2022.“.

Središnje hodočasničko misno slavlje na blagdan sv. Roka u utorak 16. kolovoza u 11 sati na otvorenome u perivoju sv. Roka predvodit će preč. Franjo Biškup, duhovnik časnih sestara Uršulinki u Varaždinu.

Misi će prethoditi velika svečana procesija s kipom sv. Roka, a nakon mise uslijedit će ophod oko glavnog crkvenog oltara i štovanje moći sv. Roka.

Toga dana bit će još i jutarnje mise u 7.30 te u 9 sati za bolesnike uz poseban blagoslov za bolesnike, dok će u 17 sati biti i Večernjica.

Duhovna priprava i brojna događanja počinju u subotu 13. kolovoza. Mise će biti od 20 sati kojima će prethoditi molitva krunice sv. Roka i Litanije sv. Roku.

Prvog dana trodnevnice tema je „Sveti Rok, čudotvorac“, drugi dan „Sveti Rok, liječnik“, dok je posljednjeg dana trodnevnice tema „Sveti Rok, humanitarac.“

Manifestacija „Rokovo u Međimurju 2022.“ bit će obogaćena i nizom drugih društvenih sadržaja koje možete pročitati na priloženom letku ovdje.