Od:
Do:

Pobožnost „13 utoraka u čast svetom Antunu“ u Čakovcu

Pobožnost „13 utoraka u čast svetom Antunu“ u ČakovcuČAKOVEC, 16. 3. - 13. 6. 2021.
Župa svetog Antuna Padovanskoga Čakovec - Jug poziva sve vjernike na sudjelovanje u pobožnosti „13 utoraka svetom Antunu“ koja ove godine započinje 16. ožujka.

Svakog utorka do proslave sv. Antuna Padovanskoga, 13. lipnja, molit će se za njegov zagovor. Molitveno-liturgijski program započet će u 18.30 sati krunicom sv. Antuna i litanijama, zatim slijedi blagoslov s relikvijama sv. Antuna. Nakon pobožnosti svetom Antunu slijedi sveta misa u 19 sati s prigodnom propovijedi.

Utorak je posvećen svetom Antunu jer su toga dana njegovi smrtni ostatci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu baziliku. Utorak je i na spomen 13. lipnja, datum preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Antun “svetac svega svijeta”, a za župu i crkvu na čakovečkom Jugu važan je i svima onima koji se njemu utječu.

„Svi ste dobrodošli. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Antunu Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog koronavirusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika“, stoji u najavi Župe svetog Antuna Padovanskog.