Od:
Do:

Otvorenje i prolazak duhovno ekološko poučnim putem sv. Nikole

Otvorenje i prolazak duhovno ekološko poučnim putem sv. NikoleFERDINANDOVAC, 21. 5. 2022.
Duhovno ekološko poučni put je poučna staza koja je osmišljena kako bi čovjek (putnik) koji njome hoda jednostavno uživao okružen ruralnom sredinom, šumama, poljima i rijekom Dravom.

Put će biti otvoren i njime će se po prvi puta hodati u subotu 21. svibnja s početkom u 9 sati.

Okupljanje sudionika bit će ispred župne crkve  sv. Ferdinanda – kralja u Ferdinandovcu gdje će ih pozdraviti domaćini. Polazak na put je ispred kipa sv. Nikole pored župne crkve.

U 11.30 očekivani je dolazak sudionika pješaka do kipa sv. Nikole na Dravi gdje će sami Put, kao i sudionike, blagosloviti domaći župnik Daroslav Benjak.

Od 12 sati predviđen je odmor, druženje i okrjepa na obali rijeke Drave, a potom u 15 sati nastavak hoda te dolazak  pred župnu crkvu ( kip sv. Nikole ispred crkve) i rastanak do 16.30 sati.

Put (staza) je dugačka oko 14,5 km i za to je potrebno oko 4 sata laganog hoda. Tijekom hoda, sudionici će se kratko zadržavati kod pojedinih poučnih tabli.

Organizator ovog događaja su  TZ Dravski peski , TZ Koprivničko - križevačke županije i Bratovština sv. Ferdinanda u suradnji s Općinom Ferdinandovac.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika