Od:
Do:

Natječaj duhovnoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ 2024. otvoren do 15. srpnja

Natječaj duhovnoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ 2024. otvoren do 15. srpnjaLUDBREG, 7. 6. 2024.
Radio Ludbreg pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega objavljuje 12. natječaj duhovno-religioznoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ za KRATKE KNJIŽEVNE VRSTE, GLAZBENO DJELO I ILUSTRACIJU “Vrelo nadahnuća 2024.”

Poziv je to stvarateljima duhovne tematike da se svojim umijećem, svojim književnim, glazbenim i likovnim radovima pridruže šeststoljetnoj tradiciji i proslavi ludbreške Svete nedjelje, te da se u čitateljima Zbornika radova koji se objavljuje svake godine, probudi ljubav i zanos za očuvanje kulturne, nadasve duhovne baštine.

Taj je poziv prvi put javnosti poslan 2013. godine povodom obilježavanja 500. obljetnice odobrenja javnog štovanja ludbreške relikvije presvete Krvi Isusove. U proteklom desetljeću manifestacija je stekla lijep ugled i dobru reputaciju u svijetu kulture, a namjera joj je da se u široj javnosti čuje glas onih koji imaju i znaju nešto reći o vjeri i Bogu, i da se tom glasu pokloni dostojno poštovanje. Glavna je misija, kojoj vjerni ostajemo unatoč svim protivštinama, pokazati ljepotu i značaj identiteta i tradicije koju je u ovom našem podneblju odnjegovalo kršćanstvo, poručuju organizatori.

Uvjeti natječaja 

1.
Na natječaj se mogu slati neobjavljena i javno neizvođena književna, glazbena i likovna djela duhovno-religioznoga nadahnuća.

2.
Prosudbeno povjerenstvo radove vrednuje bez otkrivanja identiteta autora, stoga trebaju biti poslani pod šifrom. Osobni podaci autora (ime i prezime, adresa, telefonski broj, e-mail) s razrješenjem šifre dostavljaju se u zasebnoj datoteci ili omotnici.
 
3.
Na natječaj za književni rad mogu se slati lirske pjesme i kratki prozni radovi (kratka priča, esej, putopis, dramski tekst i sl.) na standardnom hrvatskom jeziku ili bilo kojem narječju. Duljina rada može biti najviše 4 kartice (6000 znakova).
 
4.
Skladbe duhovno-religioznoga karaktera (kantautori, solisti s pratnjom, glazbeni sastavi, zborovi) dostavljaju se u mp3 formatu, a moraju sadržavati oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijska treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Potpisani moraju biti autor glazbe, autor teksta i autor aranžmana. Potrebno je priložiti tekst pjesme i notni zapis zbog objave u zborniku radova te kontakt podatke izvođača.
5.
Ilustracije duhovno-religiozne tematike koje će se objaviti u zborniku radova mogu biti izrađene bilo kojom crtačkom tehnikom obavezno u akromatskom tonalitetu (crno-bijelo) zbog tiska zbornika. Veličina radova može biti A4 (21x30cm) ili A3 (42x30cm) format. 
 
6.
Radovi se mogu slati elektroničkom poštom na adresu direktor@radio-ludbreg.hr ili poštanskom pošiljkom na adresu Radio Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg, s naznakom „Za natječaj Vrelo nadahnuća“.
 
7.
Natječaj je otvoren od 7. lipnja do 15. srpnja 2024. godine.
 
8.
Odlukom prosudbenog povjerenstva najboljim radovima dodijelit će se novčana nagrada, a posebna će se priznanja dodijeliti radovima koji se ističu nekom specifičnom značajkom.
 
9.
Rezultati natječaja obznanit će se povodom predstavljanja knjige - zbornika u kojem će se objediniti i objaviti najuspjeliji radovi. Tom prilikom izabrani radovi bit će u autorskoj interpretaciji javno izvedeni/izloženi na svečanosti u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje 2024.