Od:
Do:

Mons. Giorgio Lingua, Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, na proslavi Antunova u Čakovcu

ČAKOVEC, 13. 6. 2021.
Pred nama je proslava blagdana sveca cijeloga svijeta - sv. Antuna Padovanskog - kojeg se spominjemo 13. lipnja. Ova proslava u Varaždinskoj će biskupiji biti posebno svečana na čakovečkom Jugu. Naime, župljani se za slavlje svog patrona pripremaju devetnicom, a na sam blagdan misu će predslaviti mons. Giorgio Lingua.

790. godina prošlo je od preminuća sveca svega svijeta - sv. Antuna Padovanskog. Osim toga Župa sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu ove godine slavi i 45. godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu, koja danas broji oko 7000 vjernika, a obilježava i 20. obljetnicu župnoga Caritasa.

Tri su ovo povoda što će proslava patrona Župe na čakovečkom Jugu ove godine biti toliko svečana uz bogati duhovni program pripreme koja je najprije započela s 13 utoraka sv. Antunu. Od petka 4. lipnja traje i devetnica koju prvih 6 dana predvode domaći franjevci fra Stanko Belobrajdić i fra Tomislav Božiček, dok će posljednja 3 dana duhovske priprave za ovogodišnje Antunovo na čakovečkom Jugu predvoditi fra Josip Ivkić, vicemagister franjevačkih bogoslova.

Središnje euharistijsko slavlje na Antunovo, u nedjelju 13. lipnja, predslavit će mons. Giorgio Lingua, Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Koncelebrirat će svećenici Čakovečkog dekanata, a prethodit će i procesija ulicama grada Čakovca. Sveta misa započet će u 11 sati uz izravni prijenos na Vtv televiziji.

Video najavu događaja pogledajte u nastavku