Od:
Do:

Korizmeni koncert zbora mladih Varaždinske biskupije u Varaždinu i Koprivnici

Korizmeni koncert zbora mladih Varaždinske biskupije u Varaždinu i KoprivniciVARAŽDIN, 1. 4. 2023.
Zbor mladih Varaždinske biskupije, pod ravnanjem Damijana Turkovića i uz orguljašku pratnju mo. Višeslava Jaklina, poziva vas na svoj drugi Korizmeni koncert pod nazivom "O, Isuse, daj mi suze" u varaždinsku Katedralu Uznesenja BDM u subotu uoči Cvjetnice, 1. travnja 2023. s početkom u 19 sati. 

Isti glazbeno-molitveni program održat će se na Cvjetnicu, 2. travnja 2023. godine s početkom u 19 sati u Župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Koprivnici.

Korizma nas poziva da naša molitva, koju nebeski Otac čuje u dubini srca, bude naš put obraćenja. Članovi Zbora mladih Varaždinske biskupije posebno su se tijekom posljednjih mjeseci pripremali da u svoju korizmenu molitvu uključe pjesmu. Osobnom pripravom i zajedničkom vježbom nastojali su melodije hrvatskih korizmenih pjesama i pučkih napjeva učiniti svojom molitvom. Željeli bi podijeliti ljepotu toga molitvenog iskustva i pozivaju da zajedno s njima uronimo u razmatranje Kristove muke i smrti.



"Svi ste dobrodošli. Ulaz je slobodan", poručuju iz Zbora mladih Varaždinske biskupije

Podsjećamo, prvi Korizmeni koncert Zbora mladih Varaždinske biskupije pod nazivom "Križu sveti" održan je u varaždinskoj katedrali 13. travnja 2019. godine. Zbor mladih Varaždiske biskupije je osnovan 2005. godine i, među ostalim, poznat je po adventsko-božićnim koncertima koje je održavao u varaždinskoj katedrali te diljem Lijepe Naše i šire.