Od:
Do:

Hodočasnički dan mladih u Ludbregu (HODAM Ludbreg)

Hodočasnički dan mladih u Ludbregu (HODAM Ludbreg)LUDBREG, 6. 4. 2024.
Hodočašće mladih Predragocjenoj Krvi Kristovoj u Ludbreg, tzv. HODAM u Ludbreg održat će se u subotu nakon Uskrsa, 6. travnja 2024. Mladi pozivaju: "pođimo na put u Emaus da susretnemo Gospodina".

Bit će to ujedno treći u nizu pripremnih susreta za Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću ove godine, a hodočašća povezano je s geslom susreta u Gospiću: Obradovaše se učenici vidjevši Gospodina.

Mladi će s okupiti na trima lokacijama, tj. u trima arhiđakonatima:
- Mladi (Varaždinsko-zagorskog arhiđakonata), koji kreću iz Varaždina, okupit će se na molitvu u varaždinskoj katedrali u 9:30 sati i krenuti prema Ludbregu.
- Mladi (Podravskog arhiđakonata), koji kreću iz Koprivnice, okupit će se na molitvu u crkvi Uznesenja BDM u Močilama u 10:00 sati i krenuti prema Ludbregu.
- Mladi (Međimurskog arhiđakonata), koji kreću iz Male Subotice, okupit će se na molitvu u Svetištu Majke Triput Divne u 10:30 sati i krenuti prema Ludbregu.

Okupljanje u Ludbregu bit će oko 15:00 sati, gdje će hodočasnici-pješaci dobiti ručak. 

U 17:00 sati započet će zajednički program: kateheza, sveta misa i euharistijsko klanjanje.

"Hodočasnici-pješaci neka ponesu za sobom sendvič i vodu za put, kabanicu za slučaj kiše i čvrstu obuću za hodanje. Povratak kućama je u vlastitoj organizaciji. Pozovite svoje prijatelje iz župe, razreda, fakulteta, posla, roditelje, vjeroučitelje koji će se pridružiti slavlju svete mise i povesti vas kući", poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
 
Potrebno je da se pješaci prijave putem online-prijava za hodočašće kako bismo znali broj sudionika zbog organizacije procesije i pripreme obroka za ručak.
Ostali, koji se žele pridružiti hodočašću, a nisu u mogućnosti pješačiti, dobrodošli su u Ludbreg na hodočasnički program.