Od:
Do:

Hodočašće ministranata Varaždinske biskupije u Ludbreg

LUDBREG, 30. 8. 2018.
Hodočašće ministranata Varaždinske biskupije u Ludbreg bit će održano u četvrtak 30. kolovoza.

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije ministranti hodočasnici će se okupiti u 9 sati kod zavjetne kapele gdje će susret započeti molitvom i podjelom po grupama. Od 9.30 do 10.30 sati uslijedit će rad po grupama koji će voditi vjeroučitelji i animatori.

U 11 sati bit će slavljena sveta misa koju će predvoditi preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskoga sjemeništa na zagrebačkoj Šalati, uz mogućnost svete ispovijedi prije euharistijskog slavlja.

Nakon mise predviđen je ručak, a u 12.30 sati slijedi procesija od zavjetne kapele do župne crkve Presvetog Trojstva gdje će biti pobožnost pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Završetak hodočašća predviđen je za oko 13.30 sati.

Vlč. Siniša Dudašek, povjerenik Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja, ističe nekoliko informacija za same ministrante, kao i svećenike koji će prijaviti zainteresirane ministrante. U slučaju kiše, dolazak će biti u župnu crkvu gdje će se odvijati sav program. Ministranti neka sa sobom ponesu svoja ministrantska odijela crvene boje, a svaki hodočasnik sa sobom donosi ručak.

Župnici bi zainteresirane ministrante trebali prijaviti najkasnije do utorka 28. kolovoza  na mail sinisa.dudasek@inet.hr. Svećenici koji dolaze na misu neka se prijave zbog ručka i neka sa sobom ponesu albu i štolu crvene boje. Molim da potaknete svoje vjeroučitelje i župne animatore da se što prije prijave kako bi dobili materijale za vođenje rada po grupama, napominje vlč. Siniša Dudašek.