Od:
Do:

Fabijanska osmina uz župni blagdan sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu

Fabijanska osmina uz župni blagdan sv. Fabijana i Sebastijana u VaraždinuVARAŽDIN, 20. – 27. 1. 2022.
Varaždinska Župa sv. Fabijana i Sebastijana od 20. siječnja, proslave svojih nebeskih zaštitnika organizira tradicionalnu Fabijansku osminu u župnoj crkvi Dobrog Pastira radnim danima u 18 sati, a u nedjelju u 10 sati. Zajednička tema Osmine nosi naziv „Tko su Božji sretnici?“

Osmina započinje u četvrtak 20. siječnja slavljem župnih zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana kada će večernje misno slavlje predvoditi umirovljeni biskup Josip Mrzljak. Tema tog prvog dana Osmine i župne svetkovine je Blago siromasima duhom.

U petak 21. siječnja na temu Blago ožalošćenima govorit će predvoditelj fra Mirko Kemiveš, OFM cap., a u subotu 22. siječnja predvoditelj fra Goran Malenica OFM, govorit će o temi Blago krotkima.
U nedjelju 23. siječnja u 10 sati predvoditelj svete mise i četvrtog dana Osmine će biti mons. Antun Perčić koji će govoriti o temi Blago gladnima i žednima pravednosti.

Narednih dana Božje sretnike će u milosrdnima, čistima srcem, mirotvorcima i progonjenima zbog pravednosti predstaviti redom vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, don Mladen Delić, SDB, vlč. Dragutin Gereci te preč. Ivan Rak, svakoga dana u 18 sati u župnoj crkvi Dobroga Pastira.