Od:
Do:

Duhovska osmina i proslava svetkovine Duhova u Varaždinu

Duhovska osmina i proslava svetkovine Duhova u VaraždinuVARAŽDIN, 23. - 30. 5. 2020.
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije tradicionalno organizira Duhovsku osminu u Varaždinu, uoči svetkovine Duhova, od 23. do 30. svibnja ove godine, kao i Duhovsko bdjenje mladih.

Novost ovogodišnje Duhovske osmine je organizirano Jerihonsko bdjenje o čemu više možete pročitati na poveznici.

Osim toga, u sklopu Duhovske osmine bit će duhovna obnova u utorak 26. svibnja koju će predvoditi p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove na temu "Nova zora..."
Duhovna obnova će biti u varaždinskoj crkvi Sv. Nikole s početkom u 19 sati.

Dan kasnije, u srijedu 27. svibnja također u crkvi Sv. Nikole u Varaždinu, ali s početkom u 20 sati bit će molitva krunice "Srcima okrunimo Mariju". Molitvu predvodi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Ovogodišnji koncertu u sklopu Duhovske osmine bit će u petak 29. svibnja na već dobro poznatoj lokaciji "Kod Grgura" - ispred franjenjevačke crkve Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu. Nastupaju Alan Hržica i sestre Halužan, a skupljati će se dobrovoljni prilozi za obnovu samostana sestara Uršulinki u Zagrebu koji je teško oštećen u nedavnom potresu.
Konert će početi u 20 sati.

Posljednjeg dana Duhovske osmine, u subotu 30. svibnja je Duhovsko bdijenje. Zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme od 20 do 22.15 na tri odvojena mjesta u sklopu Biskupijskog ordinarijata i varaždinske katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija te klanjanje. Vrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno do zajedničke svete mise u katedrali s početkom u 22.15.  Također, za vrijeme bdjenja biti će moguće pristupiti sakramentu pomirenja, a euharistijsko slavlje kojim će završiti ovogodišnja Duhovska osmina, obilježena prije svega Jerihonskim bdjenjem, predslavit će varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji s povjerenikom za mlade varaždinske biskupije vlč. Tihomirom Kosecom i okupljenim svećenicima.