Od:
Do:

Započelo 331. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Započelo 331. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj BistričkojVARAŽDIN, 4. 7. 2020.
Blagoslovom hodočasnika pješaka u 3 sata ujutro započelo je 331. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj.

Hodočasnici pješaci ispunili su varaždinsku katedralu gdje su pjesmom, slušanjem Božje riječi i molitvom započeli svoj put prema Mariji Bistrici. Molitvu je u katedrali predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš koji im je uputio i nekoliko riječi poticaja i ohrabrenja. Podsjetio je biskup kako je hodočašće spada u redoviti duhovni ritam vjernika. Hodočašće nas podsjeća da smo ljudi na putu, da nemamo ovdje na zemlji svoju domovinu nego putujemo u onu vječnu. Isus Krist koji nam priopćuje ovu istinu došao je i boravio među nama kao hodočasnik i pokazao nam put k Ocu. Njegov put ovom zemljom išao je kroz srce i život Blažene Djevice Marije i upravo je prirodno da i naš hodočasnički put ovom zemljom bude praćen njezinom majčinskom zaštitom. – Želimo da nas Gospodin prati na ovome putu. Dok kroz hod, molitvu, trud i muku ispovjedamo da želimo biti s Gospodinom, mi ga molimo „Gospodine budu s nama, vidi naš život, pogledaj naše nakane koje ti donosimo. Čut ćemo tvoju Riječ i želimo da ti budeš naš suputnik i sugovornik na ovom putu.“ – rekao je biskup Radoš i poželio neka na ovom hodočašću bude molitve i razgovora s Bogom.

Nakon navještaja Božje riječi uslijedila je molitva vjernika i hodočasnički blagoslov, a vjernici su s hodočasničkom pjesmom „Majko Božja Bistrička“ na usnama iz katedrale krenuli na pedesetak kilometara dug put do svetišta Majke Božje Bistričke.