Od:
Do:

Svjetski dan mladih u Poljskoj

Svjetski dan mladih u Poljskoj
KRAKOW, 25. 7. - 1. 8. 2016.

Oko 2 milijuna mladih, među kojima je stotinjak iz Varaždinske biskupije, sudjeluje na Svjetskom danu mladih koji se ove godine održava od 25. srpnja do 1. kolovoza u Poljskoj. 
S obzirom da se događa u Godini Milosrđa, ovaj svjetski dan mladih zapravo je "jubilej mladih" koji su pozvani razmišljati o temi: "Blaženi milosrdni, oni će zadobiti milosrđe".


Za organizaciju susreta zadužena je Krakovska nadbiskupija, na čelu s kardinalom Stanislawom Dziwiszem, zajedno s Papinskim vijećem za laike.

Ti dani, za mlade iz cijelog svijeta, su dani susreta, druženja, zajedništva i molitve.  Hodočasti se sv. Ivanu Pavlu II, sv. Faustini Kowalskoj, koji su ujedno i zaštitnici ovog susreta, hodočasti se Gospi u Czestochowi. No, vrhunac ovih dana svakako je završno misno slavlje koje će 31. srpnja u Krakowu predvoditi papa Franjo.

Papa Franjo pohod Poljskoj započeo je 27. srpnja. Susreo se s predsjednikom Republike Poljske, državnim vlastima i poljskim biskupima. Između ostalog, bio je u svetištu Jasna Gora u Czestochowi i molio u kapelici ispred Čudotvorne slike Majke Božje. Posjetio je logore Auschwitz i Birkenau.

U poslijepodnevnim satima, 29. srpnja, posjetit će dječju bolnicu gdje svake godine boravi 30 000 pacijenata i 200 000 djece. U 18 sati imat će križni put s mladima u parku Blonia.

U subotu 30. srpnja posjetit će svetište Božjeg Milosrđa - kapelicu sv. Faustine Kowalske gdje će moliti ispred njezinog groba.
U 10.30 slavit će svetu misu u svetištu Ivana Pavla II u koncelebraciji sa svećenicima i osobama iz posvećenog života, te sjemeništarcima iz Poljske.
U 19.30 sati biti će na molitvenom bdijenju s mladima na Campusu Misericordiae. To je mjesto gdje će u nedjelju 31. srpnja predvoditi završno euharistijsko slavlje na kojem se očekuje oko 2 milijuna bladih vjernika iz cijeloga svijeta.

Sve ove događaje moguće je pratiti preko livestreama koji omogućuje Laudato Tv ovdje

Na ovom susretu sudjeluju i mladi naše Varaždinske biskupije te ih možete pratiti putem facebooka ovdje
i ovdje