Od:
Do:

Sv. Nikola u Župi BDM Kraljice sv. Krunice u Remetincu

Sv. Nikola u Župi BDM Kraljice sv. Krunice u RemetincuREMETINEC, 10. 12. 2023.
Druge nedjelje Došašća, 10. prosinca, u Župi BDM Kraljice sv. Krunice u Remetincu održan je program svečanog dočeka sv. Nikole.
Na drugu nedjelju došašća, 10. prosinca, prije mise predstavljeni su kandidati za primanje sakramenata Prve Pričesti i Potvrde. Na misi je pjevao dječji župni zbor „Remečki anđeleki“ pod vodstvom župnog orguljaša Damijana Turkovića. Nakon mise uslijedio je program svečanog dočeka, najdražeg dječjeg sveca,  sv. Nikole, kojega je uprizorio vjeroučitelj Mihael Pisačić. Učenici razredne nastave sa svojom vjeroučiteljicom Ivanom Mišćin i učiteljicama Biserkom Harmicar, Višnjom Bužanić, Ivankom Kereži te Lidijom Vukalović pripremili su program dočeka.

Sv. Nikola oduševio je djecu svojom pojavom u pratnji ministranata. Zajedničkom molitvom naglasio je  svijest o važnosti aktivnog pripadanja svojoj nebeskoj zaštitnici Blaženoj Djevici Mariji Kraljici sv. Krunice. Nakon razgovora i molitve s djecom sv. Nikola najprije je zahvalio župniku vlč. Josipu Pavleku i njegovoj suradnici gospođi Barbari Varović te im darovao poklončiće. Uslijedila je podjela bogatih, šarenih i slatkih paketića svoj djeci, počevši od najmlađih do najstarijih. Svi su radosno prilazili sv. Nikoli i zahvaljivali na poklonu.

Budući da učenici četvrtog razreda uče pisati pismo, u ponedjeljak nakon „susreta" sa sv. Nikolom u svojoj mjesnoj crkvi, pisali su na satu hrvatskoga jezika pismo zahvale sv. Nikoli. Dogovorili su se da na mrežnim stranicama Župe objave jedno pismo koje svjedoči da sv. Nikola u Nebu zagovara i čuva djecu.

Lidija Vukalović
 
Pismo sv. Nikoli
Dragi sv. Nikola,

obraćam Ti se jer si i ove godine došao u našu crkvu kao i svake godine. U školi smo za Tvoj dolazak naučili pjevati pjesmicu Pahuljice i recitirati pjesme.

Ujutro, prije odlaska na sv. Misu, zapalila sam dvije adventske svijeće. Pomolila sam se, doručkovala i krenula na sv. Misu. Cijelu Misu pjevala sam sa svojim zborom Remečki anđeleki. Tijekom Mise zahvalno sam molila jer si mi čuvao brata tijekom eksplozije baš na Tvoj dan, 6. prosinca. U crkvu si došao u pratnji ministranata koji su nosili darove. Svi smo glasno i razgovjetno odgovarali na Tvoja pitanja.

Zahvaljujem Ti na čuvanju brata i dolasku u crkvu jer si nas sve razveselio.
V.B., učenica 4. r. PŠ Remetinec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika