Od:
Do:

Stotinjak mnogobrojnih obitelji s područja Varaždinske biskupije dobilo pakete biskupijskog Caritasa u vrijednosti oko 2000 kuna

Stotinjak mnogobrojnih obitelji s područja Varaždinske biskupije dobilo pakete biskupijskog Caritasa u vrijednosti oko 2000 kunaVARAŽDIN, 28. 5. 2020.
Caritas Varaždinske biskupije svake godine tradicionalno organizira dva susreta obitelji s petero i više malodobne djece, jedan u siječnju te u lipnju. Zbog pandemije izazvane koronavirusom, ove godine ovaj ljetni susret nije bilo moguće organizirati, no stotinjak višečlanih obitelji s područja Varaždinske biskupije, koja obuhvaća tri županije, dobile su vrijedne obiteljske pakete u vrijednosti od oko 2 000 kuna.

Podjela paketa organizirana je kroz 3 dana, od 28. do 30. svibnja u Caritasovom centru na Banfici u Varaždinu, a u njemu se našlo od osnovnih živežnih namirnica, preko odjeće, sve do igračaka i slatkiša za one najmanje.

No, osim ovih paketa, Caritas Varaždinske biskupije pojačano je pomagao potrebnima svo vrijeme tijekom korona krize.

- U vrijeme pandemije izazvane korona virusom pojačano smo pomagali i preko župnih caritasa, osobito prehrambenim artiklima, kako obiteljima tako i samcima, a 35 obitelji podmirili smo i troškove režija. -, rekao nam je ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola.

 
Tekst: Iva Kuzmić
Fotografije: Siniša Conar