Od:
Do:

Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima

Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima
























MACINEC, GORNJI HRANŠĆAN, 23. 8. 2023.
U organizaciji Zajednice braniteljskih udruga Međimurske županije u srijedu, 23. kolovoza, na grobištu "Sep" obilježen je Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, poznat kao i Dan crne vrpce. Obilježavanju su osim organizatora nazočili; obitelji žrtava Komunizma, viša stručna savjetnica u HHB kao izaslanica Ministara hrvatskih branitelja Kristina Vešligaj, predstojnica Ureda MHB u Međimurskoj županiji Sanja Jakopec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak te predstavnici Matice hrvatske, Družbe braće hrvatskog zmaja, Zrinske garde, Cehovsko društvo sveti Leonard - Goričan i braniteljskih udruga.

Misu zadušnicu održao je vlč. Mislav Mikac u župnoj crkvi Pohođenja blažene djevice Marije u Macincu. Nakon toga na grobištu "Sep" odana je počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima, sviranjem himne, polaganjem zajedničkog vijenca, koji je donirala Općina Selnica i paljenjem svijeća, jednako kao i molitvom za žrtve.

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, nastavljeno je druženjem u Gornjem Hrašćanu pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće.
 
Izvor: Zajednica braniteljskih udruga Međimurske županije