Od:
Do:

Na svetkovinu Krista kralja blagoslovljen pokrajni oltar Bl. Alojzija Stepinca u župi Kneginec

Na svetkovinu Krista kralja blagoslovljen pokrajni oltar Bl. Alojzija Stepinca u župi KneginecKNEGINEC GORNJI, 26. 11. 2023.
Veliki broj župljana radosno je sudjelovao na misnom slavlju u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca u Gornjem Knegincu, u nedjelju 26. studenog 2023. na svetkovinu Kista Kralja svega stvorenja, nakon kojeg je vlč. Ivica Puškadija ml., domaći župnik blagoslovio novopodignuti pokrajni oltar bl. Alojzija Stepinca.  

Sav potrebni materijal za izradu oltara darovala je Župa sv. Marije Magdalene - Kneginec, a oltar je izradio stolar, župljanin, Matija Gajski sa suprugom Nedeljkom. Iz Župe svjedoče kako je oltar izrađen s velikom ljubavlju i trudom.

Župnik Puškadija je, pak poručio, da se "upravo na ovaj veliki dan Krista Kralja, daje svim sadašnjim i budućim župljanima na čašćenje sjajni lik Crkve u Hrvata bl. Alojzije Stepinac."

Također, vlč. Puškadija najavio je i izradu te postavljanje još jednog pokrajnog oltara i to na čast sv. papi Ivanu Pavlu II. velikom zagovorniku i prijatelju Hrvata. Taj oltar bi trebao biti postavljen do proslave župne zaštitnice, sv. Marije Magdalene, 22. srpnja 2024. godine.

"Tada će tom cjelinom samo svetište poprimit izgled crkve u kojoj se okuplja živa zajednica vjernika na slavlje svetih sakramanata. Bogu hvala na ovom prekrasnom daru svima nama župljanima", poručio je župnik Puškadija.  

 
(I.P.)