Od:
Do:

Koncert župnih zborova u Sračincu za „Marijine obroke“

Koncert župnih zborova u Sračincu za „Marijine obroke“SRAČINEC, 25. 11. 2017.
U subotu 25. studenoga u ispunjenoj župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu održan je koncert župnih zborova na čast sv. Ceciliji, zaštitnici crkvenog pjevanja i crkvenih pjevača.

Župa Sračinec ima bogatu i dugu tradiciju crkvenog pjevanja, u kojoj se najprije njeguje pučko pjevanje, pa i župni zborovi tako prvenstveno predvode pučko pjevanje, ali na liturgijskim slavljima i festivalima nastupaju i višeglasno. Župa puno ulaže u orguljaše, pa tako u župi aktivno sviraju svaki dan, nedjeljama i blagdanima šest orguljaša, uz koje postoje i drugi mladi koji povremeno sviraju orgulje na svetim misama.

Kroz koncertni program su vodili mladi naše župe; Mihaela Herceg i Luka Herceg, a nastupilo je više od 100 župnih pjevača. Nastupili su: mješoviti župni zbor iz Sračinca, mješoviti zbor iz Hrašćice, slavljenički tim župne karizmatske zajednice „Dobri Pastir“, dječji zbor župe Sračinec i orguljaš Tomislav Krobot, učenik glazbene škole u Varaždinu, smjer orgulja.

Svaki je zbor izveo po tri pjesme, a između nastupa zborova nastupao je orguljaš Tomislav Krobot sa kraćim skladbama za orgulje. Koncert je završio zajedničkom pjesmom svih župnih crkvenih pjevača na radost i oduševljenje cijele župne zajednice.

I ove je godine koncert imao humanitarnu notu, jer su svi prisutni mogli dati dar za djelo „Marijini obroci“ kojima se osigurava siromašnoj djeci školovanje i barem jedan obrok dnevno.

Dodajmo i kako će se koncert ponoviti i iduće subote subotu 2. prosinca 2017. u filijalnoj crkvi sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom.