Od:
Do:

Članica OFS-a Marta Bajs proslavila 100. rođendan

Članica OFS-a Marta Bajs proslavila 100. rođendan
























ČAKOVEC, 6. 1. 2024.
OFS (Franjevački svjetovni red) u Čakovcu imao je na svetkovinu Bogojavljanja razlog za veliku radost: dugogodišnja članica, sestra Marta Bajs, proslavila je svoj stoti rođendan u prisutnosti svoje braće i sestara iz bratstva zajedno s drugim štićenicima doma koji su se pridružili slavlju.

Središnji događaj slavlja bila je sveta misa koju je predvodio fra Josip Šoštarić, duhovni asistent OFS-a u župi sv. Antuna Padovanskog. Poticajne riječi uputio je u homiliji svim prisutnima kada je rekao kako se ovo slavlje savršeno poklopilo: Martin stoti rođendan, osamstota obljetnica Božića u Grecciu i Bogojavljanje. Rekao je kako je jedna osoba, Isus Krist, bio kraljevima razlog za klanjanje, a Herodu razlog za klanje pa je i "sve nas potaknuo da budemo ljudi klanjanja, a ne oni koji će svojim jezikom klati i uništavati druge".

Nakon prekrasne zahvale u euharistiji okupljeni su sestri Marti čestitali rođendan i nastavili druženje uz tortu. Sestra Marta je cijeli svoj život posvetila Bogu, uvijek mu bila vjerna pa i sada kada se već godinama nalazi u domu umirovljenika, okuplja one s kojima živi na molitvu i još uvijek svojim životom i prikazanjem Bogu svih poteškoća koje dolaze sa starošću svjedoči svoje predanje Gospodinu. 

Gospodin joj je dao da uz prekrasne godine koje je doživjela ima također bistar um, mudrost i inteligenciju na kojoj joj mogu zavidjeti i puno mlađi po godinama. Želimo našoj sestri Marti da i dalje ostane vjerna Bogu kojem cijeli život služi i snage i ustrajnosti da ga proslavlja na zemlji do trenutka kada će je Gospodin zauvijek uzeti k sebi.
tekst: sestra Petra Rukavina, OFS
foto: Domagoj Rukavina


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika