Od:
Do:

BLAGOSLOV OBNOVLJENIH ORGULJA I "KRALOVO" U GORNJEM MIHALJEVCU

BLAGOSLOV OBNOVLJENIH ORGULJA I "KRALOVO" U GORNJEM MIHALJEVCUGORNJI MIHALJEVEC, 20. 8. 2023.
Svečanim misnim slavljem koje je predvodio svećenik Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Mario Dukić, u župi sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu proslavljen je blagdan sv. Stjepana, kralja u nedjelju 20. kolovoza 2023. godine.
 
Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor pod vodstvom dugogodišnje orguljašice Danice Gašparec. U ovome slavlju župnik Mislav Mikac blagoslovio je novoobnovljene orgulje, čije su mogućnosti i ljepotu zvuka na kraju mise svima otkrili Višeslav Jaklin, katedralni orguljaš i povjerenik za orgulje Varaždinske biskupije te Dominik Padarić, bariton iz Svetoga Martina na Muri.
 
Orgulje su obnovljene darovima župljana i donacijom općine Gornji Mihaljevec, a obnovilo ih je Orguljarstvo Kvaternik iz Draganovca kraj Koprivnice.
 
Uz brojne župljane i njihove goste, slavlju su nazočili dekan štrigovskog dekanata, preč. Ivan Herceg, vlč. Nikola Samodol i vlč. Josip Horvat, svećenici u miru, načelnik Općine, Goran Lovrec, predsjednik Općinskog vijeća, Robert Veselko i ravnateljica Osnovne škole, Karmen Sklepić.
 
Zahvalivši svim dionicima slavlja i župnim suradnicima, župnik Mikac je na kraju sve nazočne pozvao na prigodno druženje oko crkve koje su pripremile vrijedne župljanke.

 
Tekst: MM
Foto: Željko Tomašić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika