Od:
Do:

Biskup Mrzljak susreo se s veleposlanikom Republike Koreje

Biskup Mrzljak susreo se s veleposlanikom Republike KorejeZAGREB, 30. 11. 2016. 

Varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom susreo se u srijedu 30. studenoga s veleposlanikom Republike Koreje Nj. E. Park Won-supom.

Veleposlanik Park novi je diplomatski predstavnik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj. U svom nastupnom posjetu Predsjedništvu Hrvatskog Caritasa, veleposlanik Park izrazio je zahvalnost za dosadašnju dobru suradnju Veleposlanstva Republike Koreje s Hrvatskim Caritasom te izrazio nadu i istaknuo mogućnosti za daljnju plodonosnu suradnju kojom se radi na dobro ljudi u Hrvatskoj te se promiču dobri odnosi dviju država.

Biskup Mrzljak zahvalio je veleposlaniku Parku za pomoć koju je Vlada Republike Koreje udijelila Hrvatskom Caritasu za prihvat i brigu izbjeglica. Ravnatelj Svalina predstavio je rad Hrvatskog Caritasa i progovorio o daljnjim projektima Hrvatskog Caritasa koji su odgovori na postojeće probleme siromašnih te ugroženih skupina u Hrvatskoj.

Susretu su nazočili i g. Che Dong-hwan, savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Koreje te gđa Suzana Borko, zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa.