Od:
Do:

Biskup Mrzljak susreo se s predstavnicima udruge Betlehem

Biskup Mrzljak susreo se s predstavnicima udruge Betlehem
VARAŽDIN, 14. 1. 2017.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak susreo se u subotu 14. siječnja u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu s predsjednikom udruge Betlehem Varaždin Vjeranom Grabantom te članom udruge Tomislavom Kovačem.
 
Predstavnici Udruge biskupa su izvijestili o njezinu radu u protekloj 2016. godini. Posebno su istaknuli projekt Udruge koji se odnosi na pokop pobačene djece. U vezi s time, udruga Betlehem Varaždin susrela se s čelništvom Opće bolnice Varaždin na kojem je izražen interes da se osigura prikladno grobno mjesto za takve slučajeve, a koje već postoji u gradovima Karlovcu, Vinkovcima, Zagrebu i Sisku.
 
Izraženo je žaljenje što navedeni aktualni propisi pobačenu djecu tretiraju pod kategorijom patološkog otpada, ali je naglašeno kako ne postoje zakonske prepreke koje bi sprečavale ukop pobačene djece.
 
Biskup je istaknuo kako je potrebno zemne ostatke pobačene djece tretirati s potrebnim poštovanjem u duhu katoličke vjere te i dalje ustrajati u radu Udruge koja želi pružiti pomoć u življenju kršćanske vjere i svjedočenju vrijednosti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.